joi, 25 aprilie, 2024

Judetele cu cele mai mari cresteri ale afacerilor. Surpriza de pe locul 1. Vezi pe ce loc este Vasluiul

Distribuie:

Publicat:

Noua judete din Romania au avut anul trecut un avans de peste 10% al cifrei de afaceri fata de 2014, iar patru dintre acestea sunt din Moldova, o regiune a carei dezvoltare economica sta aproape integral pe umerii antreprenorilor romani.

Campionul cresterilor a fost judetul Botosani, unde businessul a avansat cu 17%, la  6,2 mld. lei anul trecut, arata o analiza a ZF facuta pe baza datelor de la Registrul Comertului.

Podiumul cresterilor este completat de Cluj, cu investitii puternice locale si straine, si de Vrancea, un judet care nu are nicio companie in top 500 din Romania, nu are multinationale de calibru, dar are multe firme antreprenoriale (Vrancart, Pandora Prod, Vincon).
 
Cresterile inregistrate de Botosani si Vrancea, judete care impreuna genereaza doar 1% din cifra de afaceri a companiilor din Romania, arata ca economiile locale se pot dezvolta si prin firme antreprenoriale puternice.

Elsaco este cea mai mare companie din Botosani, iar Vrancart este cel mai mare business din Vrancea, ambele cu capital local, scrie Ziarul Financiar.

Judetul Vaslui se afla pe locul 29 cu o crestere de doar 2,6

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img