vineri, 26 aprilie, 2024

Judetul Sibiu a primit titlul de Regiune Gastronomica Europeana in anul 2019

Distribuie:

Publicat:

Regiunea Sibiu si Regiunea Egeea de Sud (Grecia) au primit miercuri, la Atena, titlul de Regiune Gastronomica Europeana pentru anul 2019, in prezenta reprezentantilor de la Institutul International de Gastronomie, Cultura, Arta si Turism, potrivit unui comunicat de presa remis Agerpres. ”In numele regiunii Sibiu si a Romaniei, va multumesc pentru onoarea de a purta in anul 2019 titlul de regiune gastronomica europeana. Este o ocazie deosebita de a reafirma vocatia europeana a Romaniei si regiunilor sale, de a participa la ‘unitatea europeana prin diversitate’ si de a reafirma caracterul multinational, multietnic si multicultural al Sibiului. Credem ca si voi ca viitorul nostru comun are o baza mai solida daca se bazeaza pe specificul local si regional, pe conservarea si dezvoltarea identitatii culturale si etnice, pe cooperarea in diversitate si toleranta”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Daniela Cimpean, la preluarea oficiala a titlului de Regiune Gastronomica Europeana pentru anul 2019.

Dosarul de candidatura pentru titlul de Regiune Gastronomica Europeana pentru anul 2019 a fost depus in luna iulie 2016 si a fost analizat de un juriu international in luna septembrie 2016. Consortiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea ‘Lucian Blaga’ Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu. Programul Regiune Gastronomica Europeana isi propune sa ofere turistilor posibilitatea de a descoperi preparatele traditionale din judetul Sibiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img