miercuri, 27 martie, 2024

Jurista DSP Vaslui da in judecata ANI

Distribuie:

Publicat:

La inceputul lunii decembrie, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de Cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi cu privire la faptul ca averea familiei Pais este una “dubioasa”.

Jurista Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Ofelia Pais, mai exact, este acuzata ca are o avere pe care nu o poate justifica. Inspectorii ANI sustin ca au constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 191.576,42 lei (aproximativ 43.343,08 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Ofelia Pais, consilier juridic in cadrul Directiei de Sanatate Publica Vaslui si sotul acesteia, Catalin Pais, fost politist in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, în prezent pensionar.

Familia Pais are in patrimoniu terenuri agricole de peste 1.800 metri patrati, 5 hectare de teren in extravilan langa Moara Grecilor,  o pensiune turistica de peste 450 metri patrati si o vila de peste 244 metri patrati, desi castigurile lor ar fi fost de aproximativ 4.500 de lei lunar.

Inspectorilor de la ANI le-a atras atentia si faptul ca din 2010 pana in prezent, familia Pais nu figureaza cu nici un imprumut la banca.Agentia Nationala de Integritate  a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi inceperea actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de sotii Pais in perioada 13 ianuarie 2003 – 31 decembrie 2010.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img