marți, 16 aprilie, 2024

Jurnalist in zone de conflict: HUSEANCA Ana Maria Luca a intervievat membri ai Fatah si a facut reportaje pe campurile minate

Distribuie:

Publicat:

Lucreaza in presa de 14 ani, timp in care a castigat cateva premii nationale si internationale.  In 2008 a ales Orientul Mijlociu si pentru a-si practica meseria, si pentru a locui.  Ana Maria Luca sta in Liban, scrie pentru Now Lebanon si colaboreaza cu alte publicatii din toata lumea.

Din 2008 pasiunea pentru meserie, curajul si ambitia de a-si urma drumul au purtat-o pe Ana Maria Luca peste tot in Liban. A intervievat membri ai Fatah(Fatah : un acronim inversat din numele arab Harakat al-Tahrir al-Watani al-Filastini (insemnand: “Miscarea Nationala pentru Eliberarea Palestinei) este o factiune palestiniana majora, si cel mai mare constituent al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, o confederatie pluri-partidista.), a fost in sud, a facut reportaje pe campurile de mine, in taberele de refugiati. Profesional vorbind, considera ca aceasta este cea mai frumoasa perioada din viata ei.

Pentru Ana Maria  Luca, Libanul si Orientul Mijlociu reprezinta o zona fascinanta. Desi lucrurile de baza le-a invatat acasa, la Universitatea din Bucuresti si apoi la publicatiile si posturile tv romanesti unde a lucrat, locul in care a crescut si s-a dezvoltat profesional este Tara Cedrului.

Ana Maria Luca este exemplul tanarului care doreste mai mult si pentru care obstacolele sunt incercari pe care trebuie sa le accepti, sa le infrunti si sa le depasesti.

SURSA:stiri.tvr.ro

VEZI VIDEO AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img