sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Klaus Iohannis i-a retras Ordinul Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca a decis retragerea ordinului Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes, precizand ca cel care primeste o astfel de distinctie a statului trebuie sa respecte Constitutia Romaniei.

Presedintele a precizat, joi, la Palatul Cotroceni, ca decizia sa vine ca urmare a hotararii instantei. El a spus ca atunci cand statul roman acorda o distinctie vrea sa rasplateasca pe cel distins si sa ii recunoasca un merit, insa, in acelasi timp, cel care primeste decoratia trebuie sa recunoasca Romania, Constitutia si valorile care stau la baza acesteia.

Vineri, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis definitiv retragerea decoratiei „Steaua Romaniei” in ceea ce il priveste pe europarlamentarul Laszlo Tokes judecatorii confirmand astfel decizia luata de Consiliul National al Ordinului National “Steaua Romaniei”.

Decizia instantei supreme vine dupa ce si instanta de fond, Curtea de Apel Bucuresti, a respins in data de 20 iunie 2014 contestatia europarlamentarului Laszlo Tokes privind decizia luata de Consiliul National al Ordinului National “Steaua Romaniei”, de retragere a decoratiei.

Decoratia i-a fost fost atribuita lui Laszlo Tokes in 2009 si, in urma unor declaratii, Consiliul de Onoare al ordinului Steaua Romaniei a propus retragerea titlului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img