vineri, 29 martie, 2024

La ce boli esti predispus, in functie de culoarea ochilor

Distribuie:

Publicat:

Fie ca sunt caprui, negri, verzi sau albastri, ochii pot spune multe despre noi, iar aici ne referim la riscul aparitiei anumitor afectiuni sau cat de predispus este organismul nostru consumului de alcool. Iata, asadar, cateva informatii interesante!

Persoanele cu ochii inchisi la culoare risca sa sufere de cataracta

Atunci cand apare ,,ceata” pe pupila ochiului este posibil sa fie vorba de cataracta, o boala comuna in randul persoanelor in varsta. Un studiu publicat in anul 2000 in revista American Journal of Ophthalmology a descoperit ca persoanele cu ochii inchisi la culoare au un risc mai mare de a dezvolta aceasta afectiune oculara, potrivit clicksanatate.ro.

Schimbarea culorii ochilor, semn de ingrijorare

Daca observi o roseata in albul ochilor, acesta ar putea fi semnul unor alergii nediagnosticate. Daca ochii devin galbui, este posibil sa fie vorba de probleme la ficat.

Daca un singur ochi si-a schimbat culoarea ar putea fi semnul unei boli genetice, precum neurofibromatoza sau sindromul Waardenburg. Insa, daca ochii tai au avut intotdeauna culori diferite, nu exista motive de ingrijorare.

Vitiligo, mai rar diagnosticat la cei cu ochii albastri

Un studiu recent publicat in revista Nature sustine ca boala autoimuna vitiligo, care provoaca pierderea culorii pielii, este mai putin comuna in randul persoanelor cu ochi albastri. Din aproximativ 3.000 de pacienti cu vitiligo, 27% aveau ochi albastri, 30% aveau ochi verzi si 43% ochi caprui.

Persoanele cu ochii inchisi la culoare consuma mai putin alcool

Daca te numeri printre persoanele cu ochii negri sau caprui, este posibil sa bei mai putin decat persoanele cu ochi albastri sau verzi, potrivit unui studiu publicat in revista Personality and Individual Differences, in anul 2001.

Femeile cu ochii deschisi la culoare suporta mai bine durerea

Potrivit unui studiu prezentat in cadrul American Pain Society din 2014, femeile cu ochii deschisi la culoare ar putea avea o toleranta mai mare la durere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img