sâmbătă, 27 aprilie, 2024

La un pas de catastrofa. Zeci de persoane au fost in pericol de moarte dupa ce cladirea in care se aflau s-a aprins ca o torta. Autoritatile au fost in alerta ore intregi – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 Un incendiu puternic a izbucnit ieri la Centrul de Urgenta pentru Recuperare si Integrare Sociala "C.A. Rosetti" din Iasi • Totul se putea transforma intr-o tragedie • La doar cativa metri se afla o benzinarie • Pompierii au intervenit in forta pentru a stinge flacarile • Zeci de persoane fara adapost au fost transportate de echipajele medicale • Interventia grea a durat mai bine de doua ore

In cursul zilei de ieri, un incendiu puternic a izbucnit la Centrul de Urgenta pentru Recuperare si Integrare Sociala "C.A. Rosetti" din Iasi, loc in care erau gazduite zeci de persoane fara adapost. Totul se putea transforma intr-o adevarata tragedie daca pompierii nu interveneau prompt pentru a stinge flacarile. Situatia a fost cu atat mai delicata, caci in vecinatatea Centrului "C.A. Rosetti" este o benzinarie.

La fata locului au intervenit 13 subofiteri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, folosind doua autospeciale de stingere si un echipaj EPA SMURD. La fata locului s-a desfasurat o ampla actiune de forte, fiind prezenti pompierii, politistii, reprezentanti ai Primariei Municipiului Iasi si echipaje ale Politiei Locale.

In urma incendiului, mai multi batrani au fost urcati intr-un Echipaj de Transport Victime Multiple, fiind transportati la un alt adapost, din Copou. La fata locului a fost prezent si seful ISU Iasi, general de brigada Dan Iamandi, care s-a asigurat ca echipele de interventie actioneaza cat mai rapid pentru stingerea flacarilor si pentru diminuarea pagubelor.

Nu s-au inregistrat victime

In urma incendiului care a cuprins cladirea in care locuiau zeci de persoane fara adapost nu s-au inregistrat victime, dar pagubele materiale sunt notabile. Toate persoanele care locuiau in centru au fost evacuate rapid si nimeni nu a fost ranit. Cei care au avut nevoie de asistenta medicala au fost transportati la Unitatea pentru Primire Urgente din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon", in timp ce celelalte persoane au fost mutate, temporar, la alt centru din oras.

"Nu stiu ce s-a intamplat, am vazut doar ca iesea fum mult si au venit sa ne scoata afara. Nu-mi dau seama de la ce a luat foc, dar am vazut ca era ceva la ultimul etaj, acolo ardea mai tare. Am reusit sa iesim toti, nu a fost nimeni ranit. Acum vrem sa vedem unde ne muta si incotro apucam. Nu stiu daca a fost o defectiune, poate electrica, sau daca un alt om care locuieste aici a dat foc, din greseala sau intentionat. Nu-mi dau seama", povesteste o femeie, care locuia in Centrul de Urgenta pentru Recuperare si Integrare Sociala "C.A. Rosetti".

In momentul in care a izbucnit incediul, se pare ca in Centrul "C.A. Rosetti" locuiau 43 de persoane, toate fiind evacuate la timp din cladire. Autoritatile abilitate vor efectua o ancheta pentru a depista cauzele care au condus la producerea incendiului.

Totodata, in urma stingerii flacarilor se va face un bilant, pentru a evalua pagubele produse. De precizat este si faptul ca traficul din zona a fost intrerupt pentru mai bine de doua ore, pentru ca pompierii si echipajele medicale sa poata interveni cat mai rapid.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img