vineri, 29 martie, 2024

Laura Codruta Kovesi A REFUZAT sa se prezinte la Comisia de Ancheta a Alegerilor din 2009

Distribuie:

Publicat:

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a transmis o scrisoare comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, prin care anunta ca nu se va prezenta la sedinta de miercuri, aceasta fiind a patra oara cand Kovesi refuza sa participe.

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a decis, luni, prin vot, sa o reinvite pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef DNA, la audieri, ca urmare a deciziei CCR si a publicarii motivarii acestei decizii in Monitorul Oficial. Reinvitarea lui Kovesi a fost decisa cu 9 voturi "pentru", 2 voturi "impotriva" si o abtinere. Propunerea de reinvitare care a fost supusa votului Comisiei a fost facuta de catre deputatul PSD Liviu Plesoianu, care a invocat elemente din decizia CCR, precum si faptul ca acest for, respectiv comisia de ancheta, a elaborat pana acum doar un Raport partial din cauza refuzului unor persoane de a se prezenta la audieri.

Deputatul PNL Cezar Preda s-a pozitionat impotriva reinvitarii, precizand ca exista suficiente elemente si inscrisuri pentru a trage concluzii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img