joi, 28 martie, 2024

Lavanda si multiplele ei intrebuintari

Distribuie:

Publicat:

Daca iti deschizi dulapul cu obiecte personale de ingrijire e imposibil sa nu gasesti macar un produs care sa aiba pe lista ingredientelor si lavanda. In ultimii ani, lavanda a devenit chiar unul dintre ingredientele pretioase din produsele de ingrijire personala, dupa ce nenumarate studii i-au scos in evidenta proprietatile. Nu numai ca mirosul ei relaxeaza, dar lavanda calmeaza si curata pielea.

Conform DailyGlow, lavanda curata eficient pielea, avand actiune antibacteriana si antifungica. Desi nu este cel mai puternic antibacterian natural, este eficienta, iar inglobarea ei in produsele de ingrijire, ca element secundar, nu numai ca face ca produsul sa aiba un miros imbatator, dar mareste si actiunea antibacteriana si capacitatea de a curata pielea a produsului respectiv.

Detoxifica Toxinele din mediul inconjurator si stresul zilnic fac ca pielea sa aiba de suferit, conferindu-i si un aspect inflamat, aspru. Lavanda ajuta in acest caz, gratie antioxidantilor puernici pe care ii contine. In plus, lavanda are o actiune calmanta; o baie cu lavanda va destinde simturile, avand un efect relaxant, atat la nivelul creierului, cat si la cel al epidermei.

Relaxeaza Folosirea lavandei in aromoterapie este recunoscuta, gratie efectului calmant al plantei. E motivul pentru care se foloseste in uleiurile de masaj si alte produse. Nu doar miroase frumos, insa efectul este certificat de nenumarate cercetari: aceasta aroma stimuleaza zonele din creier responsabile cu relaxarea.

In plus, exista dovezi ca este eficienta si pentru a scapa de tensiunea si durerile de muschi. Poti scapa chiar de anxietate cu mirosul de lavanda in dormitor sau birou.

Mirosul de lavanda are si darul de a te ajuta sa adormi mai usor, scapandu-te de tensiune. Mirosul de lavanda scurteaza timpul pe care il petreci incercand sa adormi, dand si profunzime somnului. Iti poti freca incheieturile mainilor sau tamplele cu ulei de lavanda sau lasa sa cada pe perna cateva picaturi din acelasi ulei.

Nu in ultimul rand, lavanda te poate ajuta sa-ti seduci partenerul. Un studiu a demonstrat ca mirosul de lavanda, impletit cu cel de placinta de dovleac, da pe spate majoritatea barbatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img