joi, 18 aprilie, 2024

Leacuri din natura pentru insanatosirea pancreasului

Distribuie:

Publicat:

Pancreasul indeplineste trei functii principale: secreta in duoden lichid care contine enzime digestive, secreta hormonii insulina si glucagon, care regleaza concentratia sanguina a glucozei si secreta in duoden cantitati mari de bicarbonat de sodiu (substanta chimica din praful de copt), care este necesar pentru neutralizarea acidului care ajunge in duoden din stomac.

Inflamatia pancreasului poate fi produsa de calculi biliari, alcool, diferite medicamente, anumite infectii virale si enzime digestive.

In pancreatita, medicina naturista recomanda urmatoarele tratamente:

– decoct din lichen de piatra, preparat cu o lingurita herba la 250 ml apa, care se fierbe cinci minute; dupa racire la 400C se adauga un vârf de cutit de bicarbonat de sodiu si se beau trei cani pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale, având efecte foarte bune in stimularea secretiilor pancreatice;

– infuzie din anason: 10 grame seminte pisate la 250 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit 15-20 minute si se bea o cana pe zi, fractionata in trei reprize, inainte de mese;

– infuzie din sânziene: doua lingurite herba uscata si maruntita se infuzeaza 15 minute in 250 ml apa clocotita, se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi;

– macerat la rece de obligeana, dintr-o lingurita radacina uscata si maruntita tinuta timp de 8-12 ore in 250 ml apa rece; in ziua urmatoare se incalzeste usor, se strecoara si se bea câte o inghititura inainte si dupa fiecare masa principala (in total sase inghitituri pe zi);

– tinctura din lichen de piatra (20 g herba uscata la 100 ml alcool 700); se macereaza 10 zile, se strecoara si se iau câte 15-25 picaturi inainte de mese;

– tinctura de papadie (20 g radacini uscate si maruntite la 100 g alcool 700); se macereaza timp de 14 zile la soare sau aproape de o sursa usoara de caldura si se iau câte 15-20 picaturi de 2-3 ori pe zi;

– ulei eteric de anason, din care se iau câte 8-12 picaturi pe zi, fractionate in 2-3 reprize;

– tija de papadie (6-10 tije proaspete) se consuma zilnic intr-o cura de primavara, alaturi de o salata din frunze proaspete de papadie.

Amestecurile de plante recomandate sunt arnica, gentiana, menta, nalba de gradina, papadie, pelin, pufulita, sânziene, siminoc, traista-ciobanului, urzica vie si valeriana.

Reteta autorului: anason (seminte), lichen de piatra, sânziene, papadie, pufulita (herba), musetel (flori), obligeana si valeriana (radacini). Din acest amestec se iau doua lingurite la 250 ml apa clocotita, se infuzeaza acoperit 10 minute, se strecoara si se beau trei ceaiuri indulcite pe zi.

in uz extern, pe suprafata abdomenului, in zona pancreasului, se unge pielea cu unguent de galbenele si apoi se pune o cataplasma cu herba zdrobita de coada-racului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img