vineri, 29 martie, 2024

Legatura dintre consumul de apa si obezitate

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu vine sa arate legatura dintre consumul scazut de apa si aparitia obezitatii. Cercetarea s-a derulat in SUA si in cadrul ei au fost analizate date provenind de la nu mai putin de 9.500 de adulti inclusi in Programul national de examinare nutritionala. Datele au cuprins, de asemenea, informatii despre cat de hidratata era sau nu respectiva persoana, valoare determinata prin intermediul analizelor de urina, potrivit Time.

Aproximativ 33% dintre persoanele testate nu erau suficient hidratate. In cazul acestora cercetatorii au sesizat si o preponderenta a greutatii peste limite normale. Astfel, indicele de masa corporala era, in cazul persoanelor deshidratate, mai mare decat in cazul celor hidratati in mod corespunzator.

Explicatiile pentru aceasta asociere pot fi extrem de diverse. Oamenii obezi au nevoie de mai multa apa din cauza dimensiunii corpului lor, comparativ cu cei care au o greutate corporala mai mica. Asa se explica si faptul ca daca oamenii beau apa inainte de masa, pofta lor de mancare scade.

Cum ne putem da seama daca bem sau nu suficienta apa? Medicul Tammy Chang, unul dintre conducatorii cercetarii, spune ca acest lucru poate fi stabilit in functie de culoarea urinei. Daca aceasta are o culoare deschisa, atunci inseamna ca esti suficient de bine hidratat, dar in cazul in care aceasta este inchisa la culoare, ar trebui sa maresti aportul de apa adus organismului.

Apa nu este singurul mod in care ne putem mentine hidratati. Acest lucru este posibil si prin intermediul fructelor si legumelor, care contin cantitati importante de apa.

In ciuda acestor date relevate pana in prezent, legatura dintre hidratare si greutate nu este clara, este nevoie de mai multe studii pentru a intelege aceasta relatie. Totusi, medicii sustin ca nimeni nu trebuie sa neglijeze problema hidratarii, indiferent de felul in care arata.

sursa: gandul

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img