vineri, 29 martie, 2024

Legatura dintre modul in care mergem si cel in care ne comportam

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth sustin ca oamenii care au un mers alert sunt agresivi. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat personalitatie a 29 de indivizi, testandu-le mai intai capacitatile fizice folosind o tehnologie de captare a miscarii.

“In momentul in care mergem, corpul nostru se roteste putin, in mod natural. in timp ce pasim in fata cu piciorul stang, partea stanga a pelvisului nostru se va deplasa odata cu piciorul, soldul stang se va deplasa in spate, iar cel drept in directie opusa, pentru a ne mentine in echilibru. Mersul alert este cel in timpul caruia miscarea soldurilor este exagerata”, sustine Liam Satchell, coordonatorul noului studiu.

In cadrul proiectului de cercetare, participantii au fost rugati sa completeze chestionare, pentru a li se masura nivelul de agresivitate. Ulterior, subiectii au trebuit sa parcurga testul “big five”, o proba in timpul careia li se punea in evidenta modul in care gandesc, simt si se comporta.

Folosind tehnologia de captare a miscarii, o metoda care analizeaza miscarile corpului si foloseste informatiile rezultate pentru a crea o versiune digitala a individului studiat, oamenii de stiinta au putut investiga miscarile de torace si bazin, precum si viteza de mers a participantilor la experiment.

“Nu cunoastem alte cercetari care sa releve o corelatie intre viteza de mers si personalitate, ceea ce inseamna ca vor mai trebui efectuate studii care sa scoata in evidenta legatura dintre miscare si ceea ce caracterizeaza o persoana”, a adaugat Liam Satchell.

Specialistul a mai adaugat ca identificarea legaturii dintre miscarile unui individ si intentia sa de a fi agresiv ar putea ajuta la prevenirea infractiunilor.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img