vineri, 29 martie, 2024

Legea antifumat se inaspreste!

Distribuie:

Publicat:

Initiativa liberalului Daniel Fenechiu de a imblanzi prevederile legii antifumat ar putea avea, in cele din urma, efectul contrar. Mai toate propunerile menite sa le faca viata mai usoara fumatorilor au fost respinse de Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor. Au fost adoptate in schimb, toate amendamentele care nu fac altceva decat sa inaspreasca legea.

Daniel Fenechiu sustine ca propunerea sa de modificare a legii fumatului este necesara, fumatorii ar trebui sa primeasca dreptul de a fuma in spatii special amenajate.

Daniel Fenechiu, senator PNL: „Este in momentul de fata usor exagerata ideea de a interzice unor fumatori sa poata sa isi aranjeze niste spatii inchise unde bunaoara iarna sa poata sa fumeze. Nu ar deranja pe nimeni”.

Liviu Dragnea: „Chiar daca unii nu au fost fericiti am spus ca e utila chiar daca e o lege buna, chiar daca este o lege dura. Pozitia mea clara ca legea trebuie sa ramana nemodificata. V-am facut pe balcon loc de fumat”.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Sper sa transformam incercarea de ciuntire intr-o incercare de a imbunatati legea anti fumat”.

În schimb, toate amendamentele propuse, care ar inaspri conditiile in care se poate fuma, au primit sustinerea alesilor. Unul dintre ele prevede interzicea fumatului in masina, in prezenta copiilor si a femeilor insarciante.

Ana Maita, presedinte Asociatia Mame pentru Mame: „Avad in vedere expunerea la substantele toxice la fumul din tutun in condiitile restrictive din punct de vedere al ventilatiei specifice autovehiculelor si imposibilitatea copiilor si a fatului de a se apara e datoria morala a adultilor sa ii protejeze”.

Un alt amendament care a primit sprijinul membrilor Comisiei de sanatate vizeaza interzicerea tigarilor electronice in spatiile publice inchise, adica si in restaurante.

Legea care interzice fumatul in spatii publice a intrat in vigoare in martie anul trecut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img