sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Legea care il impiedica pe Dragnea sa fie premier a ajuns la CCR!

Distribuie:

Publicat:

Sesizarea lui Victor Ciorbea privind legea care il impiedica pe Dragnea sa fie premier a ajuns la CCR, anunta Antena3.
 
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri ca va sesiza la CCR Legea 90/2001 care impiedica persoanele condamnate penal sa faca parte din Guvern, afirmand ca nu vizeaza cazul lui Liviu Dragnea, ci o reglementare de ansambu.
 
„Sunt argumente beton in sensul solutiei pe care o voi da”, a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, intrebat daca va sesiza la CCR Legea 90/2001.
 
Interbat ce solutie va da, Victor Ciorbea a raspuns ca joi va prezenta argumentele.

„Maine. Am promis ca dupa investire. (…) Veti vedea cate texte din Constitutie, din diverse conventii internationale sunt incalcate. (…) Vom vedea maine da ori ba. Maine va trimt comunicatul dupa ce inregistrez la Curte, ca este normal sa ajunga la Curte… o primiti foarte frumos, cu explicatii, am facut o sinteza de cinci pagini din vreo 15 – 17… Este in temeiul acelei autosesizari despre care v-am anuntat demult. Maine. (…)Maine primiti punctul de vedere oficial, dupa ce e inregistrat”, a explicat Ciorbea.
 
El a negat ca ar fi discutat cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, despre acest subiect.
 
“Nu, de ce sa discut? Pentru ca nu vizeaza cazul dlui Dragnea, vizeaza o reglementare de ansamblu. O sa va dau exemple daca vreti maine, dupa ce vedeti comunicatul, o sa va dau explicatii ca intr-adevar nu se refera la o singura persoana si nu se refera la cinci persoane, ci in general la toata legislatia in materie. Daca va fi o contestare, este facuta pentru asigurarea unei reglementari unitare intre toate cele trei puteri ale statului. Deci, nu favorizeaza pe nimeni. S-ar putea sa se ingreuneze regimul respectiv daca Curtea Constitutionala si Parlamentul vor opta pentru o asemenea solutie. Deci, nu interpretati inainte de a sti despre ce e vorba”, le-a mai precizat Ciorbea jurnalistilor.

Intrebat care este motivul principal pentru care acel articol din lege care se refera la condamnarile penale ar fi neconstitutional, Avocatul Poporului a aratat: “Faptul ca se creeaza un dezechilibru intre cele trei puteri ale statului prin reglementarile existente in materie si necesitatea de a asigura un echilibru deplin intre aceste puteri. Ideea este amplu dezvoltata si mai sunt cel putin 3-4 argumente, sunt incalcate, in afara de multe articole din Constitutie, si multe articole din conventii internationale”.

Dragnea anuntase, in mai multe randuri, ca PSD nu vrea sa modifice legea in Parlament astfel incat sa elimine prevederea respectiva.
 

Liviu Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii votului la referendumul din 2012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img