marți, 16 aprilie, 2024

Legea extrem de CONTROVERSATA care schimba Jandarmeria Romana din temelii. A fost depusa in Parlament

Distribuie:

Publicat:

PSD a depus o lege extrem de controversata in Parlament care reorganizeaza in totalitate Jandarmeria Romana si le da puteri sporite.

Initiatorul legii, deputatul social-democrat Viorel Salan spune ca jandarmii au nevoie de competente sporite pentru a apara mai bine ordinea publica.

De exemplu, anumiti jandarmi vor putea primi calitatea de organe de cercetare ale politiei judiciare. De asemenea, jandarmii vor putea efectua perchezitii corporale fara mandat.

„Din punct de vedere tehnic, au trecut peste 11 ani a legii 550 din 2004 societatea a evoluat si institutia la fel. Trebuie armonizat cadrul normativ cu alte legi speciale. Faceam vorbire de legea 550. Acum legea nu prevede ca jandarmul poate duce la sediu persoanelor a caror identitate nu a putut fi stabilita sau pe cei care aduc atingere valorilor sociale. Este atributia jandarmului sa apere ordinea publica. Are atributii de legitimare si stabilirea identitatii, dar nu este prevazuta si conducerea la sediu cand nu ii poate idententifica. In Romania exista politia care mentine ordinea publica si Jandarmeria”, a declarat Viorel Salan, initiatorul legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img