vineri, 26 aprilie, 2024

Leguma de care toata lumea a auzit, dar putini ii mai stiu gustul! Este usor de plantat, rezista la inghet si poate aduce profituri record

Distribuie:

Publicat:

O leguma despre care aproape toata lumea a auzit, dar putini ii mai stiu gustul, isi face din nou loc in agricultura romaneasca si pe mesele noastre.

Napul sau topinamburul, cu aspect de cartof si gust dulceag, este usor de plantat, rezista la inghet si seceta, iar supele, dulceata ori chipsurile din napi sunt delicioase. Bogat invitamine, dar si in insulina, o substanta care regleaza glicemia, – napul este cautat de diabetici si folosit in dietele de slabire.

Specialist: „Bulbii de napi se planteaza in pamant, se planteaza primavara devreme, sunt foarte usor de procesat. Este o planta foarte ieftina, dar care se poate produce in cantitati mari.”
Din comoditate sau ignoranta, napul a fost lasat uitarii de-a lungul anilor, dar micii fermieri, mereu in cautare de afaceri de nisa, l-au scos la lumina. L-au gasit prin agriculturile altor tari, unde a fost folosit in situatii de criza.

Citeste continuarea pe wow.bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img