vineri, 29 martie, 2024

Liberalii vasluieni, la CNC. Incepe lupta pentru sefia PNL VASLUI – FOTO

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat Consiliul National de Coordonare al Partidului National Liberal, loc unde s-a aprobat convocarea Congresului partidului in data 17 iunie, la Bucuresti. Presedintele unic al partidului va putea fi ales de toti membrii PNL, insa la congresul propriu-zis vor fi invitati doar 5.000 de delegati. Alegerile la nivelul judetelor se vor incheia pana pe 2 mai.

In acest moment, Raluca Turcan este, oficial, presedintele interimar al PNL, iar Cristian Busoi devine numarul doi in partid.

La CNC au participat circa 1.000 de delegati din toata tara, inclusiv din cadrul PNL Vaslui, in frunte cu conducerea filialei judetene, presedintele interimar Nelu Tataru.

CNC a aprobat noul statut al partidului, potrivit caruia PNL va avea patru paliere de conducere, astfel ca pe langa congres, consiliul national si biroul politic, liberalii vor avea pentru conducerea curenta si un birou executiv.

Forul suprem al partidului, care se numea Conventia Nationala, prin similitudine cu partidele populare si cu cele din Romania, se redenumeste Congres. Consiliul National de Coordonare ramane organismul de dezbatere politica si de decizii, care se reuneste ori de cate ori este nevoie. Biroul Politic National va fi forul in care se iau toate deciziile majore si din care fac alesii la congres, liderii judeteni, fostii presedinti ai PNL, liderii grupurilor parlamamentare – Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European.

Va fi creat insa si Biroul Executiv al PNL, care se va ocupa de problemele curente si din care vor face parte:
– presedintele partidului
– secretarul general
– 4 prim-vicepresedinti pe domenii, alesi uninominal de CNC
– 8 vicepresedinti pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, alesi direct in CNC, incompatibili cu orice alta functie in partid
– 8 presedinti regionali, alesi de delegatii doar din regiunea respectiva
– 16 membri alesi de CNC, care nu au incompatibilitati (pot fi inclusiv presedinti de filiale).
In ceea ce priveste structurile la nivel judetean, acestea raman la fel, urmand sa se redenumeasca doar unele functii, astfel ca secretarii executivi vor deveni membri ai conducerii.

Pana in acest moment, in lupta pentru sefia PNL VASLUI sunt doua nume: dr. Nelu Tataru, presedintele interimar, care a reusit la alegeri sa scoata un scor bun (apropiat de cel national al partidului), si deputatul Daniel Olteanu.

In urma cu o saptamana, Marius Arcaleanu a fost numit secretar general al PNL VASLUI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img