sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Liderul teroristilor a fost ucis la Paris

Distribuie:

Publicat:

Liderul teroristilor, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis la Paris.

Procurorul general al Frantei, Francois Molins, a sustinut o conferinta de presa in care a declarat ca o noua echipa de teroristi a fost neutralizata dupa raidul de la Saint Denis.

Potrivit unui bilant, anuntat de autoritatile franceze in urma atacului terorist de vineri seara de la Paris au murit 129 de persoane si alte 352 au fost ranite.

Printre cei ucisi se numara:

—cel putin doi cetateni belgieni, potrivit Ministerului belgian al Afacerilor Externe.

—un spaniol de 29 de ani, Alberto Gonzales Garrido, potrivit autoritatilor spaniole. Tanarul din Madrid asista la concertul de la Bataclan, a declarat sora sa.

—un portughez in varsta de 63 de ani care traia la Paris si lucra in transportul de pasageri, potrivit autoritatilor portugheze. El a murit in timp ce se afla aproape de Stade de France in nordul Parisului.

—doi cetateni romani, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti.

—un cetatean britanic, a declarat Foreign Office, evocand de asemenea raniti al caror numar nu a fost precizat.

—doua tinere tunisiene, surori ce traiau una la Paris si cealalta in Senegal si sarbatoreau la Paris o aniversare, potrivit unor surse concordante.

—o chiliana figureaza de asemenea printre victime, “nepoata ambasadorului nostru Ricardo Nunez”, a declarat senatoarea Partidului socialist chilian Isabel Allende.

—doi algerieni, o femeie de 40 de ani si un barbat de 29 de ani, au fost ucisi in atentate potrivit agentiei APS, citand surse diplomatice algeriene.

—o studenta americana de 20 de ani de la Universitatea de Stat din Long Beach, in California. Nohemi Gonzalez se afla la Paris in cadrul unui semestru de schimb universitar, potrivit universitatii sale.

Mai multi americanii sunt printre raniti, dar numarul lor exact nu a fost precizat. “Noi le oferim toata asistenta consulara posibila”, a declarat un purtator de cuvant al diplomatiei SUA.

Printre altii, doi brazilieni au fost raniti, potrivit presedintei braziliene Dilma Rousseff, dintre care unul era inca spitalizat.

Un suedez ar fi fost ucis si un altul ranit, potrivit unui purtator de cuvant al diplomatiei suedeze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img