vineri, 29 martie, 2024

LIDL Romania, in mijlocul unui nou scandal! Mama revoltata dupa ce si-a facut cumparaturile la acest magazin – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Desi Protectia Consumatorului este destul de vigilienta, se pare ca inca mai are de lucru fiindca in continuare marii retaileri vand produse vechi. Gigantul Lidl este foarte bine pozitionat pe piata din Romania si se bucura de aprecierile clientilor. Chiar s-a extins mult in ultima perioada. Cu toate acestea, nu este ocolit de scandaluri si asta pentru ca „la raft” vinde produse care pot pune in pericol viata consumatorului.

O tanara mamica a mers la Lidl si printre altele a achizitionat peste (dorada) pe care urma sa-l pregateasca pentru baietelul ei in varsta de un an. Insa, surpriza, produsul era necomestibil, fiind practic expirat.

Clienta a mers la magazin, unde intr-un final si-a primit banii inapoi, insa cei din conducere nu par sa fi luat masuri urgente in acest sens. Si alti consumatori s-au plans de produse alterate, care odata inghitite pot provoca un adevarat dezastru in organism.

Speram ca Lidl sa remedieze totusi urgent situatia si sa nu mai vanda produse care sa puna in pericol viata celor care cumpara.

Specialistii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi au efectuat mai multe verificari la operatorii economici care comercializeaza produse alimentare. In urma verificarilor, au fost constatate mai multe nereguli.

Comerciantilor care nu au respectat legislatia in vigoare privind protectia consumatorilor le-au fost aplicate 10 amenzi in valoare de 20.000 de lei si 3 avertismente. Majoritatea neregulilor au fost gasite la etichetarea produselor, fiind aplicate sanctiuni pentru ca nu existau pe etichetele produselor ingredientele in limba romana.

Comisarii din cadrul CJPC Iasi au urmarit modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea acestor produse. Astfel, au fost vizate termenele de valabilitate ale produselor alimentare, informatiile necesare precum denumirea producatorului, data de minima durabilitate, lista ingredientelor si traducerea acestora in limba romana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img