vineri, 19 aprilie, 2024

Livia Stanciu, numita judecator al Curtii Constitutionale

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a fost numita in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru un mandat de 9 ani.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 9 iunie, decretul privind numirea Liviei Doina Stanciu in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 13 iulie 2016.

Livia Stanciu, care este presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) din anul 2010, va ocupa la CCR postul detinut pana acum de Augustin Zegrean. Acesta din urma a fost numit in functie de fostul presedinte Traian Basescu.

Mandatul lui Zegrean se incheie pe 10 iunie, urmand ca atributiile sale sa fie preluate de un presedinte interimar, judecatorul Valer Dorneanu.

Tot in luna iulie expira si mandatele judecatorilor CCR Tudorel Toader si Valentin Zoltan Puskas, propusi de cele doua Camere ale Parlamentului. Attila Varga a fost validat miercuri de plenul Camerei Deputatilor pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, iar independetul Marian Enache a fost validat marti de Senat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img