joi, 28 martie, 2024

Liviu Dragnea vrea urgentarea adoptarii OUG 14

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a trimis un comunicat de presa in care cere tuturor parlamentarilor sa adopte de urgenta OUG 14, cea care a abrogat OUG 13. 

Redam, in continuare, comunicatul: 

“Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, a facut, vineri, un apel catre toti membrii Parlamentului ca in cel mai scurt timp sa parcurga procedurile si sa adopte legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificarile Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

„In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte al PSD, fac un apel catre toti colegii din Parlament ca in cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura sa adoptam legea de aprobare a Ordonantei 14 privind abrogarea modificarilor Guvernului la cele doua coduri. Inteleg ca toate partidele parlamentare isi doresc acest lucru.

Deci avem o cvasi-unanimitate in acest sens, ceea ce inseamna ca o respingere a OUG 14 este exclusa, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifica. ”, a declarat domnul Liviu Dragnea.

Acesta a adaugat ca dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesara o solicitare speciala in aceasta privinta.

„Am vazut ca unele partide au cerut dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresa pentru acest lucru. Intrucat e vorba de o ordonanta de urgenta, ea trebuie dezbatuta in regim de urgenta. Asa spune Constitutia Romaniei la art. 115, alin. 5.

Ceea ce solicit eu este ca aceasta procedura de urgenta sa fie parcursa in cel mai scurt timp permis de regulament, astfel incat Parlamentul sa voteze pentru abrogarea Ordonantei 13 si sa trimita rapid legea spre promulgare”, a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

Reamintim ca pe data de 5 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanta de urgenta nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonantei de urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Actul normativ a fost publicat, in aceeasi, zi in Monitorul Oficial, Partea I”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img