marți, 19 martie, 2024

Locul unde gasesti haine, incaltari, covoare, usi si prize la preturi de nimic! Inspectorii ANAF scot bani frumosi din asta

Distribuie:

Publicat:

Marfa confiscata de inspectorii Antifrauda dupa raziile din angrourile bucurestene ajunge sa fie cumparata de oamenii in cautare de preturi mici. Se cumpara la bucata sau in baxuri de toate – de la haine si adidasi pana la covoare, usi metalice si prize. 

Citeste si: De ce sa pui aspirina in masina de spalat

Marfa confiscata de inspectorii Antifrauda dupa raziile din angrourile bucurestene ajunge sa fie cumparata de oamenii in cautare de preturi mici. Se cumpara la bucata sau in baxuri de toate – de la haine si adidasi pana la covoare, usi metalice si prize. Produsele sunt aduse in special din China si Turcia si genereaza Fiscului vanzari de peste 1 milion de euro anual. Mormane de saci si sute de cutii. Adica 100 de tone de marfa confiscata din angrourile si de la micii comerciati din Bucuresti, care au ajuns in depozitul Fiscului. Ioan Cuc, reprezentant al Directiei Generale Regionale de Finante Bucuresti: “Avem incaltaminte, confectii, jucarii pentru copii, produse destinate partii de electronica, niste prize. In ultima perioada s-a adunat in depozitul din Pantelimon o cantitate foarte mare de marfa”. Practic, toata marfa care ajunge in depozitele ANAF vine de la comerciantii care nu au putut-o justifica in acte. Cu alte cuvinte, o parte din evaziunea fiscala se vede in depozitele ANAF.

Citeste si: 10 sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa slabesti

 

In perioada sarbatorilor de iarna de anul trecut, inspectorii fiscali au verificat 4.000 de firme din angrouri, iar amenzile date au fost de 25 de milioane de lei. Chiar si in aceste conditii, patronii de acolo fac afaceri tot la limita legii.Ioan Cuc, reprezentant al Directiei Generale Regionale de Finante Bucuresti: “Actiunile desfasurate de Directia Antifrauda continua si s-a observat ca volumul de marfa este la fel de mare”.Atunci cand sunt prinsi, patronii evazionisti devin sursa de marfa pentru cei aflati in cautarea preturilor mici. Doar ca din depozitele ANAF pot cumpara direct doar firmele. Pentru cei care vor sa cumpere la bucata, fiscul a deschis un magazin in sectorul 4 al Capitalei. O incapere la parterul unui bloc unde se gasesc camasi la 3 lei, bluze la 5 lei, rochii la 20 de lei sau costume la 50 de lei.Magazinul a adus ANAF incasari de peste 250.000 de euro pana acum, adica aproape cat tot anul trecut. Acesta inseamna practic 20% din tot ceea ce vinde Directia Regionala Finante Bucuresti intr-un an.
 
Produsele sunt aduse in special din China si Turcia si genereaza Fiscului vanzari de peste 1 milion de euro anual.Mormane de saci si sute de cutii. Adica 100 de tone de marfa confiscata din angrourile si de la micii comerciati din Bucuresti, care au ajuns in depozitul Fiscului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img