miercuri, 24 aprilie, 2024

„Love”, filmul 3D interzis minorilor, ajunge in Romania

Distribuie:

Publicat:

Controversatul regizor francez de origine argentiniana Gaspar Noé revine in Romania si isi va prezenta sambata, 24 octombrie, de la 20:15, la Cinema Studio, cel mai recent film al sau, melodrama sexuala 3D interzisa minorilor, „Love”.

Sambata seara, la Cinema Studio, Gaspar Noé isi va introduce filmul si va sta de vorba cu spectatorii la final.

La proiectia 3D de la Bucuresti au acces doar cei peste 18 ani, pretul unui bilet fiind 20 de lei.

Descris de presa internationala drept un film de dragoste extrem de pasional si de senzual, Love a starnit deja controverse. La doua saptamani de la lansarea in Franta, in aceasta vara, filmul le-a fost interzis cu totul minorilor, dupa ce o asociatie care sustine valorile crestine, Promouvoir, a protestat in justitie, cerand sa fie oprit si accesul celor de 16 si 17 ani in cinematografe. Argumentul cel mai puternic au fost episoadele de sex nesimulat intre actorii principali ai filmului.

„Love este un film al paradoxurilor: a fost facut sa fie vazut in 3D la cinema, dar risca sa apara doar pe DVD in majoritatea tarilor, este un film francez vorbit in engleza, pentru a nu fi nevoie de subtitluri, este un film intim si sumbru, bantuit de melancolia iubirilor pierdute, dar lansat printr-o campanie de marketing axata pe dimensiunea sa porno”, scrie revista franceza Première.

Filmul-soc care l-a facut celebru pe Gaspar Noé va fi si el proiectat in festival – Ireversibil (Cannes 2002), in care personajele jucate de Monica Bellucci si Vincent Cassel se confrunta cu violenta extrema.

Love va fi distribuit in Romania de Independenta Film.

Despre iubire, sex si adulter vorbeste si L’Ombre des femmes, in regia lui Philippe Garrel, filmul de inchidere al sectiuni Quinzaine des Réalisateurs la Cannes 2015. Renumitul regizor francez, premiat cu Leul de Argint la Venetia pentru J’entends plus la guitare (1991) si Les Amants réguliers (2005), urmareste dilemele si zbaterile unui cuplu in care ambii parteneri isi gasesc cate un amant.

Biletele la festival pot fi achizitionate atat in ziua proiectiei, cat si in avans, pe Eventbook.ro, dar si la casieriile celor trei cinematografe. Pretul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele doua proiectii din timpul saptamanii si pentru toate proiectiile din weekend de dupa ora 17.00 (inclusiv). Pentru celelalte proiectii din timpul zilei, intrarea este 10 lei. Anul acesta, spectatorii pot opta si pentru doua tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la acelasi cinematograf – obtin un discount de 20% din pretul total al biletelor, iar pentru 10 bilete la oricare sala, orice film – o reducere de 20%. O serie de proiectii si evenimente au intrare libera.

Detalii bilete: http://filmedefestival.ro/2015/bilete/

Program: http://filmedefestival.ro/2015/program/

Lista filmelor: http://filmedefestival.ro/2015/category/filme/

Les Films de Cannes à Bucarest, la a sasea editie

Asociatia Cinemascop si Voodoo Films in parteneriat cu Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti organizeaza editia a sasea a Les Films de Cannes à Bucarest

Este un proiect cultural finantat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului National al Cinematografiei, al ArCuB, in cadrul Programului cultural „Esti Bucuresti” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primariei Municipiului Bucuresti), si al Institutului Cultural Roman.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img