joi, 28 martie, 2024

Lovitura dura pentru soferi! Valabilitatea permisului de conducere ar putea fi de doar 1 an pentru mii de soferi romani!

Distribuie:

Publicat:

Soferii in varsta vor fi nevoiti sa treaca de un examen medical anual daca vor sa-si pastreze permisul de conducere.

Potrivit statisticilor, persoanele in varsta produc doar aproximativ 3% dintre accidentele auto inregistrate pe soselele din tara noastra.

Cu toate acestea, aceleasi date arata ca o mare parte dintre respectivele accidente se produc din cauza starii precare de sanatate a soferilor. Asadar, astfel de accidente ar putea fi evitate daca soferii in varsta care au probleme de sanatate nu ar mai urca la volan.

Acest lucru nu este inca reglementat de legea din Romania, care prevede ca valabilitatea permisului de conducere sa fie de 10 ani.

In prezent, in parlament exista un proiect de modificare a Codului Rutier, prin care permisul soferilor cu varsta de peste 70 de ani sa fie valabil doar un singur an si sa fie prelungit ulterior cu cate un an.

Reinnoirea permisului va fi conditionata de trecerea unui examen medical anual care sa ateste ca soferul este apt din punct de vedere medical sa conduca pe drumurile publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img