joi, 28 martie, 2024

Lovitura dura primita de liderul PSD. Dragnea va fi urmarit penal de catre DNA

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este urmarit penal de DNA pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Procurorii au dispus urmarirea penala fata de Liviu Dragnea, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a PSD, pentru “instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata”, transmite DNA intr-un comunicat.

Procurorii anticoruptie subliniaza ca faptele s-au petrecut in perioada 2006 – 2012, fiind obtinute in acest caz drepturi salariale fara drept de peste 91.000 de lei.

“In perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea (…), cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii”, se arata in comunicat.

De asemenea, DNA mai noteaza ca cele doua angajate si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei PSD Teleorman, iar Dragnea stia de acest lucru.

“Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare”, mai transmite DNA.

Liviu Dragnea s-a prezentat la audieri, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

La intrarea in sediul institutiei anticoruptie, Dragnea nu a facut declaratii, insa a spus la iesire, dupa doar un sfert de ora, ca este vizat in dosarul fostei sale sotii Bombonica Dragnea.

“Am calitatea de suspect”, a spus presedintele PSD.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea a fost pusa sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pe 24 martie. Ea este acuzata de abuz in serviciu, infractiune comisa in perioada in care era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, precizeaza DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img