joi, 18 aprilie, 2024

Lovitura pentru preoti! Ce prevede noul Cod Fiscal

Distribuie:

Publicat:

Noul Cod Fiscal a dat o lovitura neasteptata Bisericii Ortodoxe, exceptand casele parohiale de la scutirea de impozite.

Casa parohiala cu dependintele sale, destinata preotului, a fost eliminata din lista de anexe ale cladirilor lacasurilor de cult, aflata in normele Codului fiscal, pana anul trecut. Secretariatul de stat pentru Culte considera acum ca omisiunea ar trebui corectata.

Normele Codului fiscal au fost modificate la jumatatea lunii martie, insa sintagma “casa parohiala” cu dependintele sale nu a fost reintrodusa.

Conform unui document, Secretariatul pentru Culte considera ca formularea ar trebui reintrodusa, deoarece casa parohiala reprezinta o anexa a lacasurilor de cult, aflate de cele mai multe ori in aceeasi incinta, fiind in proprietatea unui cult sau a unei asociatii religioase.

Din acest motiv, Secretariatul considera ca modificarea trebuie operata cu celeritate pentru a nu crea confuzii de ordin tehnic in cadrul directiilor de taxe locale.

Potrivit Codului fiscal, sunt scutite de taxe locale cladirile care, prin destinatie, constituie lacasuri de cult apartinand cultelor religioase recunoscute oficial si asociatiilor religioase, precum si componentelor locale ale acestora, cu exceptia incaperilor folosite pentru activitati economice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img