sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Lucruri pe care trebuie neaparat sa le stii. Cum iti dai seama daca ouale provin de la o gaina bolnava

Distribuie:

Publicat:

Nu este nimic mai delicios decat o omleta gatita cu legume si branza la micul dejun. Indiferent cum ne-ar placea sa consumam ouale, este important sa stim daca acestea sunt sau nu de calitate. De cele mai multe ori, mancam oua care nu provin de la gaini sanatoase, ci provin de la pasari hranite cu tot felul de chimicale, care stau in spatii improprii, fara lumina si are proaspat, si stresate. Tot ceea ce consuma pasarea se trasnfera in ou si, drept urmare, in organismul nostru. Asa ca trebuie mare atentie atunci cand alegem ouale.

Dar cum ne dam seama de acest lucru?

O gaina sanatoasa mananca orice, chiar si carne, potrivit site-ului idealist4ever.com. Nutrientii care hranesc o gaina sanatoasa sunt transferati si in ou. Pentru a avea insa parte de toate acestea, este important ca gaina sa aiba spatiu in care sa se miste, adica o curte mare, si aer proaspat. O pasare inchisa intr-un spatiu stramt, fara mult aer si lumina, nu va da oua la fel de bune calitativ, precum una crescuta la curte.

Caracteristicile unui ou de calitate

Cum deosebesti ouale bune de ouale rele? Atunci cand cauti sa cumperi marfa de calitate de la un producator local sau sa cauti mai departe, este bine sa verifici urmatoarele:

Densitatea si grosimea cojii. Daca doar daca apesi putin mai tare coaja si se crapa, nu cumpara marfa. Cu cat gaina mananca mai sanatos, cu atat coaja este mai tare. Asadar, un ou ce provine de la o gaina sanatoasa nu va crapa foarte usor.

Culoarea galbenusului. Suntem obisnuiti sa cumparam oua al caror galbenus este destul de deschis la culoare, uneori chiar spre nuanta albulsului. Aceasta nu este chiar culoarea cea mai buna pentu un ou. O marfa de calitate va fi de un galben inchis.

Textura galbenusului. Trebuie sa vezi daca galbenusul este gros si perfect rotund. Aceasta este calitatea principala a oualor ce provin de la gaini hranite sanatos. Cu cat este mai rotund si mai gros, cu atat acesta este mai bogat in nutrienti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img