joi, 28 martie, 2024

Ludovic Orban, nou atac la PSD – Nu noi am băgat RADET în faliment

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că falimentul RADET a fost generat de cei care au condus Primăria Capitalei, care au fost din zona PSD, în ultimii 12 ani potrivit Agerpres.

"Fac o precizare, adversarii noştri politici se ţin în continuare de minciuni şi de dezinformări. Din declaraţia pe care a făcut-o ministrul Economiei când am fost la instalarea de acolo s-a născut iar un fake news, că noi vrem să nu mai furnizăm căldură în Bucureşti, în condiţiile în care declaraţia noastră a fost cu totul alta. Şi aici vreau să fim foarte limpezi: nu noi am băgat RADET în faliment, ci cei care au condus Primăria Capitalei care au fost din zona PSD în ultimii 12 ani. Dacă RADET intră in faliment, chiar dacă ELCEN este pregătit să furnizeze energie termică, şi vom vedea în ce măsură este pregătit, trebuie să existe un operator care să transporte şi să distribuie energia termică, care să aibă licenţă pentru această activitate, să aibă contract pe de o parte cu ELCEN şi să aibă contract cu fiecare beneficiar. Asta ca să stabilim foarte clar în cazul falimentului RADET cine este responsabil pentru faptul că nu va exista o entitate care să asigure furnizarea energiei termice", a spus Orban la comandamentul de iarnă care are loc joi la Palatul Victoria.

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a menţionat că pe viitor vor primi subvenţie pentru energia termică doar consumatorii vulnerabili.

"Mai este încă un fake news. Înainte de a intra în sală am văzut că fostul prim-ministru susţine că vrem să scoatem subvenţia în plină iarnă. Este o minciună gogonată. Noi am spus că vrem să definim consumatorul vulnerabil şi că modul ăsta de subvenţie a tuturor cetăţenilor României trebuie să înceteze, dar niciodată nu am spus că vrem să eliminăm subvenţia acum. Am spus că după ce va fi definit consumatorul vulnerabil, numai aceia care sunt definiţi ca vulnerabili vor primi subvenţie", a spus Popescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img