joi, 28 martie, 2024

Lumea muzicii populare, indoliata. Indragita artista s-a stins din viata luni seara (11 iunie), la varsta de 78 de ani

Distribuie:

Publicat:

Indragita artista s-a stins din viata luni seara (11 iunie), la varsta de 78 de ani, dupa ce a stat in coma o luna si jumatate, in urma unui accident vascular. Colegii ei de breasla o plang pe Maria Butaciu si sunt socati de trecerea ei in nefiinta. Sofia Vicoveanca a transmis un mesaj sfasietor, dupa moartea colegei ei de scena.

„Imi pare asa de rau ca pleci, Maria! Cea cu coasa ii pusa rau pe cantecul popular. Ne secera artistii si colegii, unul dupa altul!….Maria, draga noastra, Maria, cata bucurie ai dat tu lumii. Cand ajungi in Rai, imi doresc s-o gasesti toata acolo, sa-ti fie inima fericita si impacata pe vesnicie. Drum lin spre cer, Maria. Lacrimile mele se impletesc in asta seara cu lacrimile Bistritei, cu lacrimile Ardealului, cu lacrimile romanilor, pentru a-ti face tie cararea cat mai lina spre inalt!”, a transmis Sofia Vicoveanca.

Maria Butaciu a fost internata aproape doua luni la spitalul Floreasca din Capitala, in stare foarte grava. S-a zbatut intre viata si moarte saptamani bune, dar din pacate, organismul ei nu a mai putut lupta. Medicii au depus eforturi supraomenesti pentru a-i salva viata, insa nu a mai avut zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img