marți, 16 aprilie, 2024

Macedonia a dizolvat Parlamentul

Distribuie:

Publicat:

Dupa luni de tensiuni politice create de scandalul interceptarilor in care au fost implicati mai multi politicieni, Parlamentul Macedoniei a fost dizolvat. Astazi s-a solicitat organizarea de alegeri anticipate pe 5 iunie.

“Astazi, am semnat decizia de a solicita alegeri care ar urma sa se organizeze pe 5 iunie 2016. Cred ca toti cei implicati in procesul electoral vor contribui la desfasurarea alegerilor intr-o maniera calma si democratica si ca ne vom exercita cu totii dreptul de a vota pe 5 iunie”, a declarat parlamentarul macedonean, Trajko Veljanovski. Opozitia a anuntat deja ca va boicota alegerile, care au scopul de a incheia o criza politica declansata de dezvaluiri facute anul trecut privind interceparile a mai multi politicieni.

Criza s-a acutizat in cursul acestei saptamani cand presedintele macedonean Gjorge Ivanov a gratiat 56 de oficiali care erau implicati in scandalul interceptarilor. Partidul aflat la conducerea Macedoniei a declarat astazi intr-un comunicat ca va sugera celorlate trei mari partide din tara propunerea de a-i trimite o scrisoare presedintelui pentru a-i solicita sa-si schimbe decizia in acest caz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img