joi, 28 martie, 2024

Macesele intaresc organismul si-l pregatesc sa lupte impotriva gripelor

Distribuie:

Publicat:

Datorita continutului ridicat de vitamina C, macesele intaresc organismul si-l pregatesc sa lupte impotriva racelilor si gripelor. De asemenea, siropul de macese combate anemia, favorizand producerea de globule rosii.

Macesele contin vitamine precum:

vitamina A;

vitamina C;

vitamina K implicata in procesele de coagulare a sangelui;

vitamine din complexul B;

vitamina PP etc.

Macesele mai contin si minerale ca: magneziu, potasiu, sodiu, dar si substante puternic detoxifiante care inlatura radicalii liberi si stresul oxidativ.

Ceaiul de macese este recunoscut ca fiind un foarte bun stimulator al sistemului imunitar. Prin continutul lor de proteine vegetale si vitamine macesele intaresc imunitatea si confera rezistenta in fata infectiilor, fiind utile si copiilor care au un sistem imunitar sensibil insuficient dezvoltat. Se recomanda fie sa consumati 5-10 macese crude o data la cateva zile, fie sa preparati ceai de macese.

Macesele accelereaza arderile si faciliteaza refacerea structurilor tisulare prin continutul de vitamine si minerale care stimuleaza si regleaza metabolismul, participand la reducerea depozitelor de grasime. Este recomandat sa asociati macesele meselor cu fructe pentru a le spori beneficiile. Puteti consuma macese crude (in salata de fructe de exemplu) sau sub forma de ceai.

Macesele pot fi utile si in cura de detoxifiere pentru efectul lor de scadere a stresului oxidativ si pentru reducerea radicalilor liberi. Macesele sunt astfel utile in orice cura de detoxifiere, chiar si in curele de reducere a efectelor iradierii. Sa nu uitam totusi de faptul ca fiecare dintre noi, in special cei care traiesc in mediul urban, suntem expusi permanent la un grad mic de iradiere din mediu. Asadar este indicat sa consumam frecvent alimente detoxifiante.

Macesele au usor efect laxativ, de fapt ele mai mult regleaza tranzitul intestinal prin continutul lor ridicat in fibre. Astfel macesele sunt utile persoanelor care se confrunta cu constipatia sau cu alte tulburari de tranzit intestinal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img