vineri, 19 aprilie, 2024

Magistratii au protestat in mai multe orase din Romania

Distribuie:

Publicat:

Zeci de magistrati au iesit in fata instantelor din Cluj si Constanta in semn de protest fata de modificarea netransparenta a legilor justitiei, transmit Actual de Cluj si Info Sud-Est. Judecatorii si procurorii din Cluj au iesit in fata Curtii de Apel, protestand in tacere. Alti 50 de judecatori si procurori au protestat timp de jumatate de ora in fata Judecatoriei Constanta.
Magistratii din Constanta au fost primii care au iesit la protest, intre 10:30 si 11:00, iar activitatea instantelor a fost asigurata conform legii, de 1/3 din personal.
Protestul magistratilor din Ardeal (Cluj, Salaj, Maramures si Bistrita Nasaud) a fost anuntat inca de vineri de judecatorul Cristi Danilet pe Facebook.

Protestul din Cluj a fost organizat de fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Cristi Danilet, caruia i s-au raliat nu mai putin de 80 de judecatori si procurori. Dupa un sfert de ora, fara comentarii, acestia s-au retras inapoi in cladire. A ramas Danilet, care le-a explicat jurnalistilor motivele protestului. Initial, protestatarii voiau sa manifeste in robe de judecatori, dar in final au preferat sa stea cu robele pe maini, scrie Actual de Cluj. Zeci de judecatori, dar si sefa DNA Cluj si alti procurori au iesit pentru un sfert de ora in fata instantei, unde cateva zeci de clujeni care au protestat ieri in Cluj impotriva acelorasi modificari ale legii i-au aplaudat, si cativa le-au dat si flori. Este pentru prima oara in ultimii ani cand magistratii romani isi manifesta astfel dezacordul fata de masuri adoptate de puterea legislativa.

La protestul din Constanta s-au alaturat si cinci procurori din cadrul DNA Constanta.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img