joi, 28 martie, 2024

Mamaliga cu ciuperci si gorgonzola, un preparat minunat

Distribuie:

Publicat:

Acesta este un preparat care te va seduce fara indoiala: mamaliga cu ciuperci si gorgonzola. Iata de ce ingrediente mai ai nevoie in aceasta combinatie apetisanta:

– 250 g de malai;

– 100 g de unt;

– 100 g de parmezan ras fin;

– 400 g de naut (la conserva – clatit, scurs si usor maruntit);

– 600 g de ciuperci;

– doua cepe frantuzesti (soi cunoscut si sub denumirea de salota ori hasma);

– 120 g gorgonzola dulce;

– cimbru;

– rozmarin;

– sare;

– piper.

Pentru inceput, pregateste mamaliga. Toarna apa si presara putina sare intr-un recipient, apoi pune-o pe foc la temperatura medie pana incepe sa fiarba. Dupa aceea, adauga treptat malaiul, amestecand bine de fiecare data, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, timp de trei minute. Urmatorul pas il reprezinta adaugarea a 50 g de parmezan si de unt. Amesteca compozitia pana cand se topesc aceste ingrediente. Incorporeaza si nautul, apoi presara putina sare si piper.

Cat timp se face mamaliga, pune pe fundul a doua tavi hartie de copt, apoi adauga cate 4 polonice cu varf in fiecare recipient (pentru 8 portii), formand un fel de clatite mai groase. Pune pe fiecare parmezanul ramas si 25 g de unt. Apoi presara rozmarin pe deasupra si introdu in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute.

Intre timp, pune untul ramas si putin ulei intr-o tigaie, apoi adauga ciupercile pe care ai presarat putina sare si ceapa taiata marunt. Tine pe foc timp de trei minute fara sa amesteci compozitia, apoi amesteca legumele si mai lasa-le la gatit aproximativ 5-6 minute ori pana devin aurii.

Scoate mamaliga din cuptor, las-o putin la racit, apoi ia cu grija formele respective si pune-le pe farfurii. Peste ele adauga mix-ul de ciuperci, gorgonzola si cimbru. Serveste imediat acest preparat delicios.

sursa: divahair.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img