joi, 28 martie, 2024

Mananci des ciuperci Champignon? Sigur nu stiai asta despre acest aliment!

Distribuie:

Publicat:

Ciupercile Champignon sunt foarte cautate de persoanele care tin cure de slabire, de vegetarieni, dar si de un numar mare de consumatori in perioadele de post. O cana de ciuperci asigura organismului 50 de calorii din care acesta isi poate extrage energia necesara. Putini insa stiu cum sa le prepare corect pentru ca aceste alimente sa nu-si piarda proprietatile benefice.

Cat timp trebuie sa fierbeti ciupercile Champignon?

Timpul de fierbere a ciupercilor Champignon depinde foarte mult de starea lor: prospata sau congelata.

Daca sunt proaspete, se fierb in cratita cu apa deja clocotita timp de 7 minute.

In oala sub presiune se lasa doar pentru 5 minute. In acest mod veti reusi sa pastrati toti nutrientii din ciuperci.

Daca alegeti sa le preparati in oala pentru gatit cu abur, le puteti lasa timp de 10 minute.

In cazul in care aveti la indemana ciuperci congelate, acestea trebuie initial decongelate la tamperatura camerei. Dupa aceasta, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 3 minute.

Cum trebuie sa fierbeti ciupercile pentru salata?

Daca doriti sa fierbeti Champignoanele pentru salata, trebuie sa pregatiti intai de toate marinada. Puneti la fiert un vas cu apa, in care adaugati: piper negru boabe, cuisoare, frunze de dafin, o lingurita de sare si una de zahar. Adaugati aici ciupercile dupa ce marinada clocoteste. Lasati-le sa fiarba aproximativ 7-10 minute.

Beneficiile ciupercilor Champignon

Fibrele din ciuperci joaca un rol deosebit de important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv. Ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos.

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca doar cateva ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui. In consecinta, au capacitatea de a intari sistemul imunitar.

In acelasi timp, Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit ca ciupercile pot scadea riscul de cancer la san. Specialistii sustin ca sansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atat mai mici, cu cat consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutritionistii, recomanda ciupercile in dieta si alimentatia femeilor, dar si a barbatilor pentru a preveni cancerul de prostata, scrie unica.md.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img