joi, 28 martie, 2024

Mancatul seara nu afecteaza doar silueta. Ce efecte are asupra creierului

Distribuie:

Publicat:

Mancatul seara are efecte negative asupra siluetei – de la acumularea de kilograme in plus, la cresterea riscului de diabet de tip 2. Oamenii de stiinta americani au descoperit, insa, ca mancatul seara are efecte negative si asupra memoriei.

Conform studiului realizat de cercetatori de la Universitatea din California, acest obicei nesanatos ne afecteaza capacitatea de a acumula noi informatii si de a stoca amintiri, noteaza descopera.ro.

„Noi credem ca mancatul seara tarziu poate perturba posibilitatile stiintifice prin afectarea unor parti ale creierului responsabile pentru invatare si memorie”, a declarat unul dintre autorii studiului. Pentru realizarea cercetarii, expertii au analizat comportamentul si abilitatile cognitive ale soarecilor care au fost tinuti sub un grafic strict de mese.

Studiul a demonstrat ca moleculele responsabile pentru formarea memoriei au fost modificate la soarecii hraniti tarziu. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca prin consumul de alimente seara tarziu se produc discrepante intre ritmul biologic al creierului si cel al corpului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img