sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mare atentie la ce cumparati vasluieni!

Distribuie:

Publicat:

Nereguli in comertul vasluian care pun in pericol sanatatea cetatenilor descoperite de comisarii OPC Vaslui luna trecuta in urma unor controale efectuate in randul agentilor economici din judet.

Domeniul alimentar este de departe cel care are cele mai mari probleme. Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui au descoperit alimente si preparate din carne expirate, precum salam, carnati, cornuri, prajituri, salata greceasca, bere, condimente etc.

Si asta nu ar fi nimic in fata faptului ca inspectorii OPC au gasit si produse alimentare putrede, de tipul tacamului de somon, cap de somon sau hering afumat, dar si fructe si legume improprii pentru consumul uman.

Celelalte nereguli gasite de inspectori au fost cele care tin de certificate de garantie, declaratii de conformitate, exploatare, intretinere, preambalare sau etichetare stearsa sau necorespunzatoare.
Reprezentantii CJPC Vaslui au aplicat amenzi uriase tuturor celor care nu au respectat principalele obligatii in raport cu clientii. Din cele 244 de actiuni de control, 192 au fost actiuni tematice de control iar 52 (24 dintre ele s-au dovedit a fi intemeiate) au fost actiuni in colaborare sau la solicitarea altor organisme de control sau pentru cercetarea reclamatiilor si sesizarilor primite din partea consumatorilor.

Astfel, ei au dispus oprirea temporara a comercializarii pentru produse alimentare si nealimentare in valoare de 19.502 lei dar si oprirea definitiva a comercializarii si retragerea din circuitul comercial pentru produse in valoare de 19.060 lei.

Pentru incalcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional un numar de 192 de operatori economici, fiind aplicate un numar de 119 de amenzi contraventionale in valoare totala de 173.250 lei si 73 de avertismente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img