vineri, 29 martie, 2024

Mare atentie! Un barbat a fost inselat prin metoda „masina de cusut”. Cum functioneaza metoda

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara a anuntat ca un barbat din judetul Timis a fost inselat cu 7.000 de euro prin metoda „masina de cusut”. Barbatul a platit acesti bani unor necunoscuti pe care i-a intalnit in Deva si care i-au promis ca-i vor face rost de acte care sa ateste faptul ca masina de cusut pe care o detine este una originala si poate fi vanduta unui colectionar.

Fapta s-a petrecut in urma cu o saptamana, barbatul de 51 de ani relatand politistilor ca persoane necunoscute i-au spus ca va primi 60.000 de euro pe masina de cusut pe care o are, daca o va vinde unui colectionar de astfel de obiecte.

„Colectionarul” i-a solicitat actele masinii de cusut, insa barbatul nu le avea, motiv pentru care a fost pus in legatura cu un alt individ, care, in schimbul a 7.000 de euro, urma sa-i elibereze documentele necesare pentru a putea vinde masina de cusut.

„Dupa ce a achitat 7.000 de euro unei persoane pe care nu o cunostea si pe care a intalnit-o pe raza municipiului Deva, timiseanului i s-a promis ca in 22 martie urma sa se incheie tranzactia cu masina de cusut, contra sumei de 60.000 de euro”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.

Autorul faptei nu a fost gasit

Deoarece asa-zisul colectionar de masini de cusut nu a mai raspuns la telefon pentru a perfecta vanzarea, pagubitul s-a adresat politistilor din Deva apreciind ca a fost inselat.

 

Politistii au deschis un dosar penal si efectueaza cercetari pentru identificarea autorului faptei si pentru recuperarea prejudiciului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img