vineri, 29 martie, 2024

Martisoare filantropice oferite de copiii din Poganesti -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Copiii din Parohia Poganesti, comuna Stanilesti, judetul Vaslui au confectionat martisoare pe care le-au oferit in dar persoanelor varstnice din comunitatea din care fac parte. Totodata, numeroase martisoare au avut si un scop filantropic, astfel incat vanzarea acestora sa ofere un sprijin unor persoane greu incercate.

Initiativa ii apartine preotului Iosif Flavius, cel care, începând cu 1 februarie a demarat in parteneriat cu scoala din sat, proiectul "Bucuria de a darui".

"Sub atenta supraveghere a doamnei preotese Iosif Catalina, copiii au venit in mai multe randuri la casa parohiala, unde s-au straduit si au reusit sa confectioneze martisoare cu manutele lor dibace, martisoare pe care le-am expus la vanzare inainte de 1 martie in biserica satului nostru. Martisoarele nu au avut un pret anume, ci fiecare enorias a oferit in schimbul acestora cat a putut. La fel, martisoarele au fost cumparate si de cadrele didactice ale scolii din sat si ale scolii din Stanilesti. Cand ne-am deplasat la Stanilesti, un real sprijin ne-a oferit domnul primar Liviu Zaharia, alaturi de alti angajati ai primariei care s-au aratat impresionati de realizarile copiilor si au fost bucurosi sa cumpere cateva martisoare", a declarat Parintele Iosif.

Cu banii rezultati din vanzarea micilor creatii, tinerii au cumparat flori de primavara, dar si alimente si fructe. Si ca bucuria sa fie intreaga, fetele si-au reunit fortele si au facut si prajituri delicioare de casa. Toate acestea pentru ca pe 8 martie, fiecarei femei din comunitatea lor sa ii fure un zambet de bucurie. Mai bine de 70 de femei s-au bucurat de initiativa laudabila a tinerilor, iar de partea cealalta, acestia au simtit din belsug bucuria de a darui si de a imparti cu ceilalti.

In total 25 de tineri, cu varsta cuprinse intre 9 si 19 ani au muncit cu bucurie si cu drag pentru aceasta cauza laudabila. Experienta nu este singulara, ea se afla deja la a cincea editie a proiectului, insa se diferentieaza de celelalte editii prin faptul ca, anul acesta s-au bucurat mai multe persoane ca niciodata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img