vineri, 19 aprilie, 2024

Marturiile cutremuratoare ale unei femei incarcerate dupa ce a refuzat sa incheie casatorii intre persoane de acelasi gen, expuse publicului iesean – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 10 octombrie 2017,la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Comitetul de initiativa cetateneasca, Coalitia pentru Familie si platforma civica “Ȋmpreuna” in parteneriat cu APOR Iasi, ASCOR Iasi si Asociatia PRORELIS au organizat conferinta cu tema: “O marturie americana despre libertatea de constiinta”, avand ca invitaƫi din Statele Unite ale Americii pe Kim Davis si Harry Mihet

Functionar in Rowan County, Kim Davis a fost obligata sa incheie casatorii intre persoane de acelasi sex, desi acest lucru era in contradictie cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la incarcerarea ei. 

Marturia lui Kim este unica si puternica. Petrecand 6 zile in inchisoare in S.U.A. pentru refuzul de a elibera certificate de “casatorie” intre cupluri de acelasi sex, tocmai in acea regiune a lumii care se lauda cu respectarea drepturilor si libertatilor tuturor, dar si aplicarii tolerantei exemplare, lui Kim i-a fost refuzat dreptul de a-si manifesta libertatea de constiinta, fiind obligata sa renunte la acest drept. Kim a ales sa plateasca orice pret pentru credinta ei.

Harry Mihet – vicepresedinte Afaceri Juridice si Director al Consiliului de Litigii ale Liberty Counsel, organizatie internationala nonprofit de litigii, educatie si politici dedicata promovarii libertatii religioase, sanctitatii vietii si familiei, cu filiale in Florida, Virginia, Washington D.C. si in Israel, Liberty Counsel are sute de avocati in intreaga lume.

Harry a crescut in Romania comunista, iar la varsta de 12 ani a emigrat cu intreaga familie in Statele Unite, unde a obtinut licente in Stiinte Politice si Criminologie la Universitatea din Florida. In 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law.

Harry s-a alaturat Liberty Counsel in 2008, fiind implicat in lupta pentru protejarea drepturilor si libertatilor religioase si nu numai. 

Un alt speaker valoros al evenimentului a fost avocatul Ana-Corina Sacrieru care a subliniat ca organizarea mult asteptatului si constitutionalului referendum este cel mai democratic act posibil, deoarece reprezinta reflexia a milioane de romani. “Este datoria istorica a generatiilor prezente sa fie proactivi pentru a preintampina multe primejdii care le-ar putea vatama sau tulbura viata generatiilor care vor veni dupa noi. Tocmai de aceea, avem nevoie de o definitie a casatoriei mai ales in Constitutie. Suntem direct raspunzatori de viata copiilor nostri. Traim momente de maxima importanta istorica, momente care vor avea repercursiuni nu numai pentru viitorul imediat, cat mai ales pentru cel pe termen lung, cu consecinte ireversibile. E important sa fie definita casatoria gandind in termenii naturalului”, a transmis Sacrieru. 

Moderatori ai conferintei au fost Catalin Vasile, director Prodocens Media si Otilia Istrate, vicepresedinte APOR filiala Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img