sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Marturisire socanta a unei vedete super celebre: „Cand aveam 9 ani, am fost violata de un var, apoi de un alt membru al familiei, pe urma de inca unul…“

Distribuie:

Publicat:

Este una dintre cele mai marcante personalitati din lume la ora actuala, o sursa de inspiratie pentru oameni indiferent de culoare, origine sau sex, are o avere estimata la peste 3 miliarde de dolari si o capacitate nemaiintanita de a mobiliza mase intregi de oameni. Discursul ei de la Globurile de Aur 2018, cand o sala intreaga a aplaudat-o si aclamat-o ore in sir in picioare intareste acest lucru. Acela a fost momentul cand intreg Hollywood-ul a concluzionat ca Oprah Winfrey, regina talk-show-ului american ar putea fi urmatorul presedinte al Statelor Unite!

Oprah s-a nascut pe 29 ianuarie 1954 intr-un sat sarac din Mississippi, fiind accidentul nefericit al unei singure nopti de pasiune dintre Vernita Lee, o adolescenta minora, si iubitul ei, Vernon Winfrey, un miner care a disparut din vietile lor inainte de a se naste Oprah… Cei din familia ei erau atat de needucati, incat numele copilei a fost trecut gresit in certificatul de nastere – aceasta ar fi trebuit sa se cheme Orpah (denumire cu semnificatie biblica), insa rudele sale nu au stiut sa scrie corect si asa a devenit Oprah, scrie viva.ro.

Mare iubitoare de animale, miliardara astazi, vedeta era extrem de saraca in copilarie. Ea mergea la scoala in rochite facute din saci de cartofi, dar drama cea mai mare nu a fost asta, ci abuzurile sexuale repetate carora le-a cazut victima. In 1986, intr-una dintre emisiunile sale, Oprah a vorbit pentru prima oara, in fata asistentei socate, despre traumele copilariei: „Cand aveam 9 ani, am fost violata de un var, apoi de un alt membru al familiei, pe urma de inca unul…“. La 14 ani, aceasta a ramas insarcinata, in urma unui abuz sexual (a fost violata de propriul unchi!), dar fiul ei s-a nascut prematur si a murit la scurt timp dupa aceea. „Eram distrusa, nu mai suportam. Am ramas insarcinata si am ascuns acest lucru. Voiam sa ma sinucid, credeam ca nu exisa o alta cale, credeam ca singura solutie este sa mor. Chiar am planuit cum sa fac acest lucru. Daca as fi avut acces la internet, probabil ca astazi nu mai eram in viata, acum poti gasi pe Google metode sa te sinucizi“, a povestit ea pentru The Hollywood Reporter.

Intrata in custodia tatalui, la care a fost trimisa dupa tragicul incident, cel mai bun aliat i-a fost scoala, unde a excelat in special la orele de drama si discurs. La 17 ani, chiar inainte de a intra la colegiu cu bursa de merit, Oprah a castigat concursul de frumusete Miss Black Tennessee si a fost angajata la un post local de radio. La 19 ani, renunta sa-si mai ia diploma, pentru a deveni prima femeie de culoare prezentatoare de stiri din Nashville. Restul e deja istorie… 13 ani mai tarziu, Oprah avea propriul show de televiziune, cu o audienta de peste 40 de milioane de telespectatori saptamanal si difuzat in peste 140 de tari! A scris carti, a jucat in filme, a devenit la randul ei producatoare, are propriul post de televiziune, OWN, e fondatoarea Leadership Academy for Girls, din Africa de Sud, si una dintre cele mai importante filantroape din Statele Unite. Iata un CV care o califica fara doar si poate pentru cea mai importanta functie – cea de presedinte!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img