vineri, 29 martie, 2024

Medic roman din Germania, despre proteste: Va spun ca nu mergem in directia buna in Romania, indiferent cine a fost la putere…

Distribuie:

Publicat:

George Crivac, un medic roman care, in urma cu sapte ani, a urmat calea migratiei stabilindu-se in Germania, a postat, sambata seara, pe Facebook, un mesaj referitor la modul in care percepe el motivele care i-au scos pe romani sa demonstreze in strada.

”Ma uit la TV la populatia din strada. Sunt la 90 km sud de Stuttgart. Sigur ca desi suntem oarecum departe, suntem permanent cu gandul la familiile noastre din tara. In 45 min intru in garda de noapte, ar fi greu sa ies in strada asta seara. Ma gandesc la un motiv pe care l-as avea ca sa ies in strada iar ca medic: ma gandesc la situatia dezastruoasa din spitalele din tara.

Ma gandesc cu groaza la Spitalul Judetean din Pitesti, spital care este cel mai aproape de familia mea din tara, in caz de nevoie. Medici care incearca din rasputeri sa nu fenteze medicina in tara. Toata clasa politica este vinovata de ceea ce se intampla in sistemul sanitar romanesc. Al doilea capitol ar fi cadrul legislativ.

Nu sunt jurist, am incercat sa ma informez cat de cat dupa posibilitatile mele. Sigur ca este nevoie de legi sanatoase si independente care au un singur scop: slujba adevarului, nu sclavul hotilor. Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca ce are in acest moment si ce are de pierdut sau ce isi doreste pt el si copiii lui. Iar apoi sa iasa in strada sau nu.

Sunt persoane sus acolo pe care e de ajuns sa le vad la tv sa stiu ca sunt niste mincinosi notorii, niste perversi care au impresia ca se invart in lumea prostilor.De 7 ani vin cu masina in tara. De 7 ani merg pe aceleasi drumuri fara autostrazi dupa ce trec granita in tara. In acest timp Germania a largit Stuttgart-München la 3-4 benzi pe sens!.

Sa nu-mi spuna mie cineva ca in Romania se intampla lucruri bune, pt ca eu am termen de comparatie. Sunt un patriot, nu sunt un nationalist! Daca am plecat din tara nu sunt nationalist! Va spun ca nu mergem in directia buna in Romania, indiferent cine a fost la putere…”, a scris pe pagina sa de Facebook medicul roman stabilit in Germania.

In urma cu cativa ani, George Crivac a creat, pe Facebook, un grup inchis – Medici Romani in Germania – grup care a ajuns sa numere astazi aproape 5000 de  membri, doctori satui de conditiile pe care sistemul sanitar romanesc le ofera sau de scandalurile in care sunt implicate multe spitale din tara, precum si studenti la medicina care doar asteapta sa gasesca o oportunitate pentru a profesa in Germania. Iar pe langa ei sunt si cateva sute de asistenti si infirmiere care vor sa lucreze in Germania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img