joi, 18 aprilie, 2024

Medicamente interzise – Medicii fac anuntul cu privire la pastilele care sunt interzise atunci cand esti racit. Specialistii ne ofera toate raspunsurile

Distribuie:

Publicat:

Mai ales in sezonul rece trebuie sa fii norocos ca sa nu racesti. Organismul este foarte slabit, iar virusurile se lipesc cu usurinta de noi. Este foarte important sa avem o alimentatie corespunzatoare, bogata in vitamine care sa ne ajute sa ne aparam de microbi si virusi, atat cat se poate.

Dimpotriva, la cele mai mici semne de raceala, noi suntem tentati sa apelam la tot felul de pastile care nu sunt recomandate de un specialist. In sezonul rece trebuie sa fii norocos ca sa nu racesti. Organismul este foarte slabit, iar virusurile se lipesc cu usurinta de noi. Este foarte important sa avem o alimentatie corespunzatoare, bogata in vitamine care sa ne ajute sa ne aparam de microbi si virusi, atat cat se poate. Dimpotriva, la cele mai mici semne de raceala, noi suntem tentati sa apelam la tot felul de pastile care nu sunt recomandate de un specialist.

Pentru inceput, iti propunem sa afli care sunt simptomele care iti dau de veste ca te confrunti cu o infectie in zona pieptului (apare frecvent atunci cand esti racit):

Simptome ale racelii:

o tuse persistenta

tuse cu flegma galbena sau verde

respiratie rapida

respiratie suieratoare

temperatura ridicata (febra)

batai rapide ale inimii

durere toracica sau senzatie de strangere

senzatie de confuzie si dezorientare

Ce medicamente nu trebuie sa iei cand esti racit

Primul sfat pe care ti-l putem da este sa nu recurgi niciodata la automedicatie, adica sa nu iti administrezi niciun fel de tratament cu pastile fara recomandarea medicului care te-a consultat in prealabil. In al doilea rand, incearca pe cat posibil sa renunti la antibiotice si siropuri de tuse. Pe de o parte, antibioticele sunt recunoscute pentru efectele nocive pe care le au asupra sanatatii corpului. Te ajuta sa scapi de infectii, dar iti afecteaza stomacul si te storc de vlaga. In timp, poti chiar sa devii imun la antibiotice daca le consumi des, ceea ce nu este un lucru tocmai bun.

De partea cealalta, siropurile de tuse nu numai ca nu rezolva problema, dar iti ingreuneaza si mai mult tusea si formeaza un mucus incomod in gat. Eventual, le poti incerca pe acelea care sunt pe baza de plante, naturiste.

Ce sa faci ca sa scapi de raceala

odihneste-te!

bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea si pentru a elimina mucusul din plamani!

trateaza durerile si febra cu analgezice – cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul!

bea ceai cald cu miere si lamaie – pentru a scuti o durere in gat cauzata de tuse persistenta!

ridica capul pe perne suplimentare in timp ce dormi – pentru a usura respiratia!

nu fuma!

Daca tii cont de aceste sfaturi, ai toate sansele sa te simti mai bine, conform divahair.ro. Totusi, recomandarea noastra este sa consulti un medic, iar el te va indruma spre un tratament adecvat.

Nota: Acest articol este unul cu caracter informativ. Consultati medicul dumneavoastra pentru un tratament adecvat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img