joi, 28 martie, 2024

Medicii au facut anuntul: ce se intampla in corpul tau daca tii telefonul in pat sau langa pat noaptea, in timpul somnului! Ai mare grija!

Distribuie:

Publicat:

Cati dintre voi dorm seara de seara cu telefonul mobil in pat sau in apropierea patului? Daca aveti acest obicei, aflati ca sunteti expusi unui pericol foarte mare! Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Scotia, cei care dorm cu telefonul in pat sunt mai nervosi, se odihnesc mai putin si, pe termen lung, pot avea probleme de concentrare si de memorie. Concluziile studiului au fost confirmate si de o echipa de medici care a descoperit, in urma mai multor radiografii, ca cei care au acest obicei au creierul afectat de undele emise si receptionate de telefonul mobil.

Cercetatorii recomanda ca, pe timpul noptii, sa tinem aceste dispozitive la cel putin un metru distanta fata de corp. Este de asemenea de preferat sa nu pastram telefonul pe noptiera de langa pat.

Facand acest lucru crestem nivelul de anxietate fara sa ne dam seama.

Cine se poate lipsi in zilele noastre de telefonul mobil? Il tinem in permanenta la indeamna pentru a putea fi gasiti de oricine in caz de nevoie. Dar stiai ca telefonul mobil iti poate afecta activitatea cerebrala si metabolismul? Studii recente arata ca o convorbire telefonica de 50 de minute a afectat metabolizarea glucozei in regiunea creierului ce a stat langa antena telefonului mobil. Pentru a elimina acest efect este suficient sa folosim casti sau hands free si astfel evitam contactul direct alt telefonului cu capul. Studii anterioare arata ca o distanta de 30 de cm este suficienta pentru a ne feri radiatiile telefonului mobil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img