vineri, 29 martie, 2024

Mega PETITIE pentru folosirea UBER: Vrem sa continui sa te bucuri de servicii civilizate, oricand ai nevoie

Distribuie:

Publicat:

O petitie de amploare a fost lansata pe internet! Cei care au lansat petitia doresc reglementarea serviciilor UBER, mentionand ca milioane de oameni folosesc serviciile de tip ridesharing si ca zeci de mii de oameni vor sa munceasca in cadrul acestor aplicatii. 

'' Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta, intrata in vigoare pe 16 mai, ce modifica legea taximetriei. In urma acestei modificari, a inceput un val de abuzuri din partea taximetristilor si a politiei asupra soferilor parteneri: amenzi, intimidari, batai, masini confiscate. Prin urmare, numarul soferilor activi pe platforma a scazut cu 25% intr-o singura zi, iar timpul de asteptare s-a marit la peste 10 minute. Ridesharing-ul a fost reglementat cu succes in 14 tari europene, dar Romania intarzie sa faca acest lucru, lasand acest domeniu prada abuzurilor si incertitudinii.  Fara o Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze urgent aceste servicii, activitatea va fi serios perturbata, fiind afectati atat cei 2.5 milioane de utilizatori ai acestor platforme, cat si cei 20.000 de soferi parteneri.

Atentie! UBER nu este interzis. Razvan Cuc: Este un ''fake news''

Context Fiscal
Activitatea serviciilor de ridesharing si a soferilor parteneri este 100% fiscalizata. Soferii sunt inregistrati fiscal in diverse forme, plata se face intr-un cont bancar. Intre 75% si 80% din incasarile fiecarei curse revin soferilor parteneri. Uber, Bolt si Clever platesc in Romania taxe si impozite mai mari decat toate firmele de taxi. 

Beneficii economice 

– sursa de venit pentru 20.000 de soferi parteneri 

– 2.5 milioane de utilizatori 

– taxe si impozite de peste 60 milioane euro (conform studiului PricewaterhouseCoopers)

Ce ne dorim

Reglementare urgenta si corecta pentru a putea deservi cei 2.5 milioane de utilizatori ai celor 3 platforme: Uber, Bolt si Clever. 

Sa lasam celor 20.000 de soferi parteneri optiunea unui job part-time.

Sa platim 60 milioane de euro taxe si impozite (conform studiu PricewaterhouseCoopers).

Reglementarea de urgenta inseamna adoptarea unei Ordonante de Urgenta, al carei text a fost deja aproape finalizat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Transporturilor.'' se arata in textul petitiei. Petitia a fost semnata intr-un scurt timp de la lansare de peste 33 de mii de internauti.

POTI SEMNA AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img