vineri, 29 martie, 2024

Mercedes, acuzat ca a falsificat testele de poluare. Ce model este vizat

Distribuie:

Publicat:

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, este suspectat ca a trisat la testele emisiilor poluante cu un software prin care le manipuleaza. Evident, compania se apara si spune ca se trag prea repede concluzii negative.

Dupa scandalul Dieselgate de la Volkswagen, ies la iveala (abia acum) suspiciuni si in ceea ce priveste Daimler, mai exact, Mercedes. Modelele GLK 220 CDI sunt suspectate ca ar fi avut, in perioada 2012 – 2015, montate softuri prin care au fost manipulate testele emisiilor poluante. Clasic si banal si cred ca deja te-ai obisnuit pana acum cu astfel de vesti. Era oricum evident ca nu doar Volkswagen a fost singura companie „malefica”.

Ancheta autoritatilor germane de reglementare vizeaza in jur de 60.000 de modele GLK 220 care ar fi fentat testele emisiilor poluante. La nivel global, Daimler a rechemat in service nu mai putin de 700.000 de masini Mercedes. Asta inseamna aproape 9% din totalul unitatilor dintr-o gama.

Ai fost pacalit, dar Mercedes spune ca n-ai de ce sa-ti faci griji

Cifra este alarmanta, dar Daimler/Mercedes te linisteste si vrea sa te faca sa crezi ca presa face din tantar armasar.
Informatia a picat ca o bomba (sau nu?) data de publicatia germana Bild am Sonntag, deci chiar in tara de origine a companiei.

Acel soft ar fi fost instalat si utilizat doar in timpul testelor. Ulterior, a fost inlaturat in timpul actualizarilor efectuate de Daimler.

„Acuzatia ca am dorit sa ascundem ceva prin rechemarea voluntara in service este incorecta”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei.

Totusi, functionalitatea software-ului pare sa fi ramas la fel. GLK ar fi redus emisiile de oxizi de azot in timpul testelor guvernamentale, dar depasesc limita admisa in conditii reale de condus.

Daimler a declarat ca va „coopera pe deplin” cu autoritatile de reglementare si ca „va revizui evidentele”. E putin probabil ca aceste suspiciuni se vor transforma intr-un scandal de tipul Dieselgate, dar va suporta consecintele in cazul in care suspiciunile se vor dovedi incriminatorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img