sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mesajul BOMBA a unei judecatoare din Romania: “ROMANIE IUBITA…” – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Gabriela Baltag, membru al Consiliului Superior al Magistraturii a transmis romanilor o scrisoare prin intermediul revistei Q Magazine. Redam textul integral al acesteia: 

„ROMANIE IUBITA,
Sunt aproape cinci decenii de cand traiesc cu emotie, in fiecare an, ziua unirii Principatelor. Istoria s-a scris pentru totdeauna in inima copilului de altadata, a ramas acolo cu speranta ca, intr-o zi, pentru fiecare roman, Unirea Mica va dovedi poate ca a fost temelia istoriei, consolidata mai tarziu, la inceputul secolului XX. Nimic din toate cate au fost nu mai sunt intocmai.  Romanii au uitat pasii horei care le strangea mainile candva; Mos Ion Roata nu mai umbla prin targuri, fiindca niciun domnitor nu mai coboara, nici macar nedeghizat, sa surprinda cu adevarat realitatea.

Despre timpurile noastre, dar mai ales despre valorile acestui neam, vorbesc de multe ori persoanele care nu-l cunosc, dar mai ales care nu-i inteleg pe deplin spiritul, asa cum despre justitie striga, cu  o aparenta ingrijorare, multi dintre aceia care nu vor sa accepte normalitatea, intr-un stat de drept, adevarat.

 

JUDECATOAREA VORBESTE DESPRE DEZINFORMARI
Care sa fie oare mobilul dezinformarilor care nu mai contenesc, in ultimul timp, in ceea ce priveste asteptata reforma a legilor justitiei? Ascult, in fiecare zi, cu o nedisimulata uimire, ,,teoriile” si ,,argumentele” care vin sa ne zugraveasca ,,raul” ce se va pogori peste acest popor fiindca indrazneste sa spere ca nu va mai avea niciodata judecatori, ,,parteneri de nadejde” ai cuiva, judecatori despre care sa nu mai poata marturisi nimeni, nici chiar cel mai important om in stat, ca  ar fi ,,ai sai”, ca in orice sala de judecata egalitatea de sanse intre acuzare si aparare va deveni sfanta, precum Biblia, ca, intr-un viitor nu prea indepartat, vor exista toate  garantiile ca independenta justitiei, la nivel reprezentativ, sa fie asigurata numai de aceia care beneficiaza pe deplin de prerogativele de independenta.

Cine este in zilele acestea la capatul lucrurilor pline de neadevar, rostite fara nicio rezerva, care impanzesc majoritatea canalelor de comunicare, incercand sa ingenuncheze o societate inca visatoare, care indrazneste sa mai creada ca poate sa stea la masa cu Marile Puteri, asa cum se intampla altadata, in vremurile pentru care termenul ,,democratie” nu era deloc consacrat!?

Claude Junker si George Soros se vad frecvent. In ultimii ani s-au vazut de cel putin patru ori. Aceasta este intalnirea din 30 aprilie 2017. Ultima data s-au vazut cu o luna si jumatate in urma cand unul din subiectele principale ale discutiilor a fost justitia din Romania.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img