vineri, 29 martie, 2024

Mesajul DUR al unui scriitor roman in legatura cu omagiul adus de Ion Iliescu pentru Regele Mihai I

Distribuie:

Publicat:

Scriitorul Radu Paraschivescu a lansat un atac dur la adresa televiziunilor care au difuzat mesajul lui Ion Iliescu in ziua decesului Regelui Mihai.

”A-l cita pe Ion Iliescu intr-o asemenea imprejurare nu inseamna a-ti face meseria, cum cred unii dintre cei in cauza, ci, dimpotriva, a ti-o calca in picioare. A te mutila profesional. A nu mai sti – sau poate a nu mai vrea – sa desparti graul de neghina. A face reclama la prezervativele cu aroma de banane in timpul unei slujbe dintr-o catedrala catolica. Exista lucruri care pur si simplu nu se fac, iar acesta e unul dintre ele”, a scris Paraschivescu, intr-un articol pentru Digi24. Radu Paraschivescu aminteste apoi de momentul in care Regele Mihai a fost intors din drum si fortat sa paraseasca teritoriul Romaniei. Si asta se intamplat in 1990, la capatul primului an de democratie originala marca Ion Iliescu, cand propaganda si manipularea FSN-ului puteau deraia la nesfarsit, fiindca nu avea cine si ce sa li se opuna.

Paraschivescu mai aminteste si de atiudinea comandantului de atunci al Serviciului Pasapoarte, Valeriu Rozoleanu, care anuntase sechestrarea Regelui pe motiv ca a patruns ilegal in tara. Asta desi Mihai I avea viza.

”Valeriu Rozoleanu, care intuise in Maiestatea Sa un precursor al Statului Paralel, vorbeste astfel: „Il rog foarte mult sa mergem la avion. Ii pun acest lucru in vedere, ca sa nu depasim cadrul si sa nu fim pusi in situatia ca sa se ia masuri in sensul de a-l invita in alt sens”. Primitivismul cazon al exprimarii nu poate ascunde amenintarea. Asa si nu altfel i se adreseaza un ofiter al regimului Ion Iliescu celui care era ultimul Rege al Romaniei”, povesteste Radu Paraschivescu.

Scriitorul insista ca parerea lui Ion Iliescu, dupa moartea Regelui Mihai, valoreaza fix cat un ”bocanc gaurit”.

Paraschivescu gaseste si o explicatie pentru faptul ca Iliescu a remarcat patriotismul Regelui abia dupa ce acesta a murit: suveranul nu mai poate raspunde si nu se mai poate apara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img