vineri, 29 martie, 2024

Mesajul unor preoti din judetul Vaslui pentru credinciosi: „Nu va abtineti de la anumite alimente!”

Distribuie:

Publicat:

Preotii vasluieni ii indeamna pe credinciosi sa respecte cu adevarat perioada de post si sa nu se rezume la anumite restrictii alimentare. Acestia spun ca este importanta o curatire a trupului, dar esentiale sunt primenirea spiritului si curatenia sufleteasca. Chiar daca in unele cazuri postul a devenit pentru cetateni echivalentul unei diete, preotii spun ca purificarea de dinaintea sarbatorilor este importanta, indiferent ce motiv ar avea la baza.

“La Biserica vin multi credinciosi care in aceasta perioada tin post, considerand ca acest lucru le aduce mantuirea. Perioada postului este una foarte importanta si e foarte bine ca din ce in ce mai multi oameni vor sa tina posturile, dar este de datoria noastra sa le spunem ca postul alimentar nu este suficient daca el nu e insotit de faptele noastre bune, de iertarea fata de semeni, de renutarea la pacatele ce ne pandesc la tot pasul. Nu este destul sa te feresti de mancarurile nepermise in perioada de post, daca tu injuri, inseli, clevetesti”, a declarat protopopul de Vaslui Adrian Chirvasa.

Preotii afirma, totodata, in ultima perioada se constata ca tot mai multi cetateni se apropie de Biserica, vin la slujbe, se spovedesc si se impartasesc inainte de sarbatorile mari din an si cauta la preotii parohi raspunsuri la problemele pe care le au.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img