joi, 28 martie, 2024

Mic dejun hipocaloric cu ou

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca ai decis sa urmezi o dieta, pentru a slabi sau doar pentru a te mentine, ori pur si simplu ai adoptat un stil de viata sanatos, micul dejun nu trebuie sa contina doar apa, aer, eventual iaurt, seminte, cereale integrale sau fructe. Asa cum i-o arata si numele, micul dejun este acea masa menita sa ofere organismului aportul de nutrienti, fibre, vitamine si minerale necesare bunei functionari. Micul dejun contribuie la stimularea si accelerarea metabolismului si, prin urmare,  încurajeaza arderea de calorii, mai degraba decat stocarea lor. De asemenea, micul dejun ajuta la prevenirea aparitiei senzatiei de foame, iar astfel vor fi consumate mai putine calorii si alimente nesanatoase pe parcursul zilei. Nu mai vorbim de faptul ca micul dejun îmbunatateste memoria si nivelul de concentrare. De aceea, daca vrei sa slabesti sau sa îti menti greutatea îti recomandam astazi un mic dejun bazat pe proteine. Acestea îti vor da energia necesara, accelerandu-ti în acelasi timp metabolismul.

Mini pizza cu ou. Aceasta reteta va fi cu siguranta deliciul copiilor. Dar un deliciu sanatos si rapid de preparat! Ai nevoie de 1 chifla din faina integrala, 2 oua fierte tari, felii de rosii, mozzarela rasa, organano si sare. Coace-le la cuptor pentru cateva minute.

Oua prajite cu rosii coapte. Prajeste 2 oua într-o tigaie care permite prepararea fara ulei, în paralel baga la cuptor pentru  5 minute rosiile taiate în jumatati. Înainte de servire, adauga putin parmezan si frunze de ceapa verde.

Frittata cu legume sunca. (pentru 2 portii) Un dolvelecel/ zucchini mic, o mana de spanac congelat, 1 rosie mare sau 5-6 rosii cherry, sunca degresata de curcan, 100 g mozzarella light si 4 oua. Amesteca toate ingredientele si da-le la cuptor timp de 12-14 minute. O poti servi alaturi de o salata.

Toast cu asparagus si ou. (pentru 2 portii) Prajiti la toaster 2 felii de paine integrala. Între timp, puneti apa la fiert, iar atunci cand clocoleste scufundati ouale pentru 5-6 minute. Într-o tigaie neaderenta, puneti cateva picaturi de ulei de floarea soarelui si apoi caliti cateva minute asparagusul. Adaugati-l apoi pe feliile de toast prajit, deasupra puneti cate doua oua (care sunt extrem de moi), iar la final adaugati parmezan (optional).

Omleta cu legume. Într-o tigaie neaderenta, puneti cateva picaturi de ulei de floarea-soarelui, apoi, pentru 10-12 minute,   1/4 ceapa rosie taiata cubulete, 1/2 ardei rosu taiat cubulete si piper. Adaugati 2 oua batute si lasati-le 2-4 minute , amestecand bine. Luati de pe foc si adaugati  5-6 rosii cherry taiate în jumatati si usturoi dupa gust (cel din urma optional). Ornati cu patrunjel proaspat si serviti alaturi de o felie de paine integrala, prajita la toaster.

Toast cu avocado si ou fiert moale. Prajiti la toaster 2 felii de paine integrala. Puneti deasupra cateva felii de avocado; la final, presarati marar si sare de mare. Serviti alaturi de un o fiert moale (preparat ca în reteta de mai sus)
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img