joi, 25 aprilie, 2024

Mihai Fifor, intalnire extrem de IMPORTANTA cu o senatoare din SUA! Ce au vorbit cei doi

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a avut o intalnire oficiala, miercuri, la Senatul Statelor Unite, cu senatoarea Joni Ernst, presedinta Subcomitetului pentru amenintari emergente si capabilitati din cadrul Comitetului pentru forte armate al Senatului SUA. Ministrul Mihai Fifor si senatoarea Joni Ernst au discutat despre situatia de securitate din regiunea Marii Negre, consolidarea Parteneriatului strategic Romania-SUA pe dimensiunea apararii si aspecte privind cooperarea cu partenerul american in domeniul realizarii capabilitatilor operationale ale Armatei Romaniei care sa permita interoperabilitatea cu aliatii din NATO, potrivit Agerpres. Fifor a prezentat prioritatile guvernamentale in domeniul apararii, in contextul alocarii bugetare de doua procente din PIB, trecand in revista prioritatile si oportunitatile de cooperare cu SUA pe linia industriei de aparare, se arata intr-un comunicat de presa al MApN.


“Apreciez angajamentul politic si militar constant al SUA in regiunea Marii Negre si multumesc Congresului american pentru sprijinul si atentia acordate acesteia. Doar impreuna cu Statele Unite vom putea oferi un raspuns cu adevarat strategic provocarilor cu care ne confruntam”, a precizat ministrul Fifor, potrivit sursei citate.

Joni Ernst a reconfirmat angajamentul SUA, dar si cel personal pentru dezvoltarea excelentelor relatii de cooperare militara cu Romania si a multumit pentru eforturile constante ale tarii noastre in teatrele de operatii si misiuni internationale.

Senatoarea a dorit sa evidentieze, prin prisma propriei experiente de peste 20 de ani in serviciul militar al SUA, “valoarea adaugata pe care un partener si aliat de incredere cum este Romania o aduce, prin profesionalismul si eficienta cu care militarii nostri isi indeplinesc misiunile incredintate in teatrele de operatii la eforturile comunitatii internationale in domeniul securitatii”. Ernst a amintit, de asemenea, increderea de care militarii romani se bucura din partea camarazilor de arme americani, alaturi de care au executat numeroase misiuni, oferind in acest sens recentul exemplu al unui general din Garda Nationala a statului Iowa care, timp de mai bine de un an, a indeplinit functia de loctiitor al comandantului Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) de la Bucuresti.

La discutii au luat parte si seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazar Vladica, si ambasadorul Romaniei in Statele Unite, George Maior.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img